Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Πάτμο

443

«Η είδηση ότι η Πάτμος είχε μπει στο βαθύ κόκκινο μόνο γέλια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την περασμένη Παρασκευή, όμως έκανε ζημιά. Προκαλεί εντύπωση η μη άμεση αντίδραση από το Δήμο, τους συλλόγους επιτηδευματιών και ξενοδόχων», υποστηρίζει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς, τονίζοντας ότι το νησί με τα σημερινά δεδομένα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηριστεί περιοχή με κόκκινο σε σχέση με την επιδημία.

Μιλώντας στον sky ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι από τα 20 άτομα που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες στο νησί, οι περισσότεροι είναι ήδη στο στάδιο της ανάρρωσης και χθες οι έξι βγήκαν από την καραντίνα.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στην Πάτμο προχωρούν με καλό ρυθμό, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν κάνει τη 2η δόση 1.700 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν ολοκληρωθεί στο νησί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μάλιστα σήμερα είναι προγραμματισμένο να γίνουν περί τους 200 εμβολιασμούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί με την 1η δόση στο νησί.