Στο κλείσιμο του Περιφερειακού Ιατρείου Κρεμαστής ετοιμάζεται να προχωρήσει ο γιατρός κ. Γιάννης Μυροφόρου .

Ο γνωστός ιατρός που είναι γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και  υπηρετεί στο πρώην ΕΣΥ,  έφθασε στα  όρια του πλέον γιατί ο χώρος στον οποίο εργάζεται από το 2000 είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.Όπως δείχνει το φωτογραφικό υλικό που έστειλε στο skyrodos.grτο Περιφερειακό Ιατρείο Κρεμαστής έπρεπε να έχει βάλει λουκέτο εδώ και καιρό αφού δεν είναι σε κατάσταση  να φιλοξενεί ανθρώπους και μάλιστα ανθρώπους που πάσχουν.

Μια ματιά στο εξωτερικό του κτιρίου, τρομάζει τους γνωρίζοντες έστω και τα ελάχιστα από … συνθήκες οικοδομής.

Η φθορά έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που έχουν φανεί πλέον τα σίδερα στην εξωτερική όψη.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο εσωτερικό  αφού οι τοίχοι όχι μόνο έχουν μαυρίσει από την υγρασία αλλά από  κάποια σημεία μπαίνουν  και νερά όταν βρέχει.

Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας μιας βροχόπτωσης τον Απρίλιο του 2017,  που έγινε η αιτία  να εισέλθουν νερά στο κτίριο από τον πίνακα ηλεκτροδότησης. Φαίνεται ότι από θαύμα δεν συνέβη τίποτε χειρότερο αφού είναι γνωστό τι προκαλεί  η είσοδος νερού σε ηλεκτροφόρα καλώδια .

Από τότε το κτίριο άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα.Όμως οι εκκλήσεις του κ. Μυροφόρου για βοήθεια πάντα έπεφταν στο κενό.

« Έχω στείλει σχετικό έγγραφο στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων στο διαμέρισμα Κρεμαστής για να γίνουν οι επισκευές.Ήρθαν έβαψαν τα σίδερα και έφυγαν. Πέραν τούτου τίποτε», κατήγγειλε ο κ. Μυροφόρου.

Για την επισκευή τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου χρειάζονται να γίνουν εργασίες σε στεγνές επιφάνειες που δεν τελειώνουν σε μια ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η Τουρκία «απαγορεύει» να έχουμε στρατό στα νησιά μας

Η τεχνολογία και τα σύγχρονα υλικά που πωλούνται στα εργοτάξια δίνουν τη δυνατότητα στους τεχνίτες να μονώνουν πλέον  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εσωτερικά και εξωτερικά,  τις κτιριακές εγκαταστάσεις .

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται βούληση και κυρίως γρήγορα αντανακλαστικά από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες μεν αλλά πρέπει  να μάθουν να λειτουργούν όπως στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή άμεσα.

Όλα αυτά ώθησαν τον κ. Μυροφόρου που είχε συνάντηση σήμερα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Α Μπεκιάρη.Ωστόσο συμπέρασμα συγκεκριμένο δεν προέκυψε από τη συνάντηση.

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Μυροφόρου να εξοργιστεί γιατί εδώ και σειρά ετών βλέπει όμως είπε μόνο αδιαφορία από τους αρμοδίους φορείς.

« Και η υπομονή έχει τα ώρια της. Το ιατρείο έχει να βαφτεί από το 2012.Τότε δηλαδή που μας βοήθησε μια οργάνωση εθελοντών. Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα για τα αναλώσιμα και τα άλλα υλικά που αγοράζω  για τις ανάγκες του ιατρείου.Η  κατάσταση όμως με το κτίριο έχει ξεφύγει. Θα μεταβώ σε άλλη πόλη  της Ελλάδας για ένα συνέδριο και δεν ξέρω τι θα συναντήσω όταν επιστρέψω την επόμενη Δευτέρα », τόνισε.

Ένδειξη της οργής του κ.Μυροφόρου είναι το κλασικό κίτρινο  κράνος… εργοταξίου που φόρεσε όχι για να ποζάρει στη φωτογραφία αλλά για την ασφάλεια του, εντός του Περιφερειακού Ιατρείου Κρεμαστής αφού ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί και πότε με το συγκεκριμένο κτίριο.

 

 570 total views,  4 views today