Με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία του θα παραλάβει το Δήμο Ρόδου ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης τον Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον Sky o αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου στα ταμεία του Δήμου υπάρχουν 48 εκατομμύρια ευρώ ποσό που δεν είναι αμελητέο αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που η παρούσα δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της θητείας της.

«Θα παραδώσουμε ταμείο με 48 εκατομμύρια ευρώ στη νέα δημοτική αρχή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα μέχρι τη λήξη της θητείας μας», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Ο κ. Διακοσταματίου αναφέρθηκε και στην ευκαιρία που έχουν οι πολίτες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Όπως τόνισε οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν σε 100 δόσεις.

«Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προσέλθουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο σε 100 δόσεις. Η κατώτατη δόση είναι 50 ευρώ. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ δεν βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως οι πολίτες έχουν προθεσμία μέχρι τον Σεπτέμβριο για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ενεργοποιηθεί ξανά η διάταξη για τις 100 δόσεις.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες τόνισε:
«Υπάρχει ανταπόκριση. Όσοι δεν το έπραξαν έχουν ακόμη την ευκαιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο που λήγει η σχετική προθεσμία».

Η δημοτική αρχή έχει πράξει τα δέοντα και για τους μεγαλοφειλέτες . Συγκεκριμένα όπως είπε ο αντιδήμαρχος έχουν γίνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έκλεισαν ΑΦΜ απρόθυμων οφειλετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ξεκινάει αύριο το οικολογικό συνέδριο στην Αστυπάλαια

Για το κλείσιμο του καταστήματος της ΕτΕ στα Αφάντου δήλωσε:

«Δεν μπορεί να επιτρέψουμε το κλείσιμο του καταστήματος στα Αφάντου.Θα υπάρξει αντίδραση από τη δημοτική αρχή για να μην εφαρμοσθεί η απόφαση που φαίνεται να έχει ληφθεί. Δεν γίνεται να μην υπάρχει τράπεζα στα Αφάντου όπου θα λειτουργήσει το Γκολφ ενώ υπάρχει και μεγάλη ζήτηση για συναλλαγές. Η δημοτική αρχή θα εξετάσει τη στάση της έναντι τις ΕτΕ”.

 184 total views,  2 views today