Χρειάζονται ακόμη προσπάθειες για να ξεπεράσουμε τα περσινά επίπεδα, σε ότι αφορά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία την τουριστική σεζόν του 2019.
Μιλώντας στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και αντιπρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Κώστας Κατσίβας τόνισε πως δεν είναι εύκολη για όλους η θερινή σεζόν του 2019.

Η πρώτη πτήση τσάρτερ με προορισμό τη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα έχει προσδιοριστεί για τις 31 Μαρτίου . Είναι της εταιρείας Corendon Airlines από το Μάαστριχτ .

Σε ότι αφορά τις τουριστικές αγορές, που φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια υστέρηση ο κ. Κατσίβας αναφέρθηκε στη Ρωσική.
Οι Ρώσοι φαίνεται να επιλέγουν οργανωμένα πακέτα διακοπών και όχι μεμονωμένα ταξίδια, καθώς και φθηνότερα ξενοδοχεία.
Αρνητικά λειτουργεί όμως, η μείωση των εισοδημάτων στα νοικοκυριά που συμβάλει στη μείωση της ζήτησης για ταξίδια, αλλά και τις δαπάνες για όσους τελικά θελήσουν να ταξιδέψουν.

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι Ρώσοι φέτος θα έχουν την τάση να μην επιλέγουν ακριβά ξενοδοχεία.

Σε ερώτηση σχετικά με την προβολή ο κ. Κατσίβας, δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ακόμη και μέσω της ΗΑΤΤΑ για την διαφήμιση της Ρόδου.
«Δεν μπορούμε να προβούμε σε ανακοινώσεις, για την έκβαση της σεζόν. Δεν είναι εύκολη και χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για να πάμε όσο καλά θέλουμε σε ότι αφορά τις κρατήσεις για το τρέχον έτος», δήλωσε ο κ. Κατσίβας.

 214 total views,  4 views today