Τα αναλυτικά στοιχεία και υπηρεσιακό σημείωμα υπογεγραμμένο από τα υπηρεσιακά στελέχη της Μαρίνας, στο οποίο φαίνεται η πορεία των οικονομικών στοιχείων από τον Οκτώβριο του έτους 2018, απέστειλε ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ.Μαραγκός στον κ.Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική αίτηση.

Ο κ.Μαραγκός προχωρά σε 6 επισημάνσεις:

1ον)Όπως φαίνεται στον πίνακα το υπόλοιπο του ταμείου τους χειμερινούς μήνες μειώνεται, διότι μειώνονται οι εισπράξεις, αντίθετα τα έξοδα αυξάνονται γιατί γίνεται προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

2ον) Τον Οκτώβριο του έτους 2018 το υπόλοιπο του ταμείου ήταν περίπου 1.000.000€. Είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος και περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο απολογισμού της Δημοτικής Αρχής.

3ον)Οι οφειλές και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Μαρίνας έναντι των προμηθευτών και των υπηρεσιών είναι μηδενικές, έχουν εξοφληθεί όλα τα ενοίκια των παρελθόντων ετών και έχει δοθεί προκαταβολή για το επόμενο έτος 150.000€.

4ον) Η Μαρίνα κατέβαλε στους εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση και μετά από συμφωνία της Διοίκησης με τους εργαζομένους τα έτη 2017 και 2018 το συνολικό ποσό των 308.343,18€(και όχι 168.000€, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ.Νικηταράς). Μάλιστα προεκλογικά, το έτος 2010 σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Μαρίνα η παράταξη του κ.Νικηταρά είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα τους κατέβαλε το ποσό αυτό των αναδρομικών, κάτι που ουδέποτε έγινε.

5ον) Τον Σεπτέμβριο του έτους 2014 που αναλάβαμε την Διοίκηση της Μαρίνας το υπόλοιπο ταμείου που παραλάβαμε ήταν 800.000€ ωστόσο υπήρχε οφειλή στο Δήμο ενός ενοικίου ύψους 380.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήριο στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

6ον) Μια σύγκριση των στοιχείων, προκύπτει αύξηση των εσόδων της Μαρίνας λόγω των διεθνών συνεργασιών, της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και της σωστής διαχείρισης, σε μία περίοδο μάλιστα που η Κως δοκιμάστηκε από το σεισμό και το μεταναστευτικό.

Ο κ.Μαραγκός κλείνει το ενημερωτικό σημείωμα με την ακόλουθη υπόμνηση:

“Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ πρακτικές σπίλωσης και λάσπης. Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια για κακοδιαχείριση, σας καλώ να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη άμεσα .Σε περίπτωση όμως που συνεχιστεί η τακτική της σπίλωσης και της λάσπης, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω εγώ.”

 192 total views,  2 views today