Στη δημιουργία εθνικού πρωτοκόλλου υγείας ασφαλούς εισόδου και διαμονής των επισκεπτών στη χώρα μας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε μιλώντας στον sky ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει οι αερομεταφορείς και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες να διασφαλίσουν τους κανόνες υγιεινής, μέσα από τον απαραίτητο έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι προέχει η υγεία κι αποκάλυψε ότι προ 20ημέρου εστάλη η πρόταση του υπουργείου Τουρισμού στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να δοθεί η όποια ενίσχυση στους επαγγελματίες του Τουρισμού και τους εργαζόμενους τους με τη μορφή voucher επιδότησης, ώστε να μειωθεί το δυσβάσταχτο κόστος στις επιχειρήσεις και να μείνουν όρθιες, για την επανεκκίνηση του κλάδου τους. “Αν υπάρξει ομαλότητα στην εξέλιξη της νόσου κι αν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, θα μπορούμε να μιλήσουμε ενδεχομένως για παράταση της σεζόν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το 2021 θα είναι χρονιά επανεκκίνησης του Τουρισμού αν βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού», τόνισε σχετικά ο κ. Κόνσολας, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας θα πρέπει να στείλει το μήνυμα της ασφαλούς χώρας, μετά τα εύσημα που πήρε παγκοσμίως ως σημείο αναφοράς από το διεθνή Τύπο.

 1,603 total views,  2 views today