Το στίγμα του τομέα στον οποίο επιθυμεί να δώσει ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σήμερα με τη συνάντηση της με τη διοίκηση του Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ κ. Τώνια Μοροπούλου.

Ουσιαστικά με τη σημερινή συνάντηση η κ. Μοροπούλου ξεκίνησε την περιοδεία της στο νομό Δωδεκανήσου καθώς ο χρόνος τρέχει μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου κ. Ειρήνη Μαρτίνη.

«Μέσα από την καρδιά μου καλοσωρίζω την συμπατριώτισσα μας κ. Τώνια Μοροπούλου. Όλοι γνωρίζουμε για εκείνη πάρα πολλά. Είναι τιμητικό ότι ξεκινάει την περιοδεία της για τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου από την Περιφέρεια και το τμήμα Πολιτισμού . Μας έκανε υπερήφανους με την αναστύλωση του Παναγίου Τάφου. Όλοι θαύμασαν τη δουλειά της. Είναι άνθρωπος –θησαυροφυλάκιο του Πολιτισμού. Τη χρειαζόμαστε στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο. Της εύχομαι καλή επιτυχία . Πιστεύω ότι οι πολίτες θα την στηρίξουν», δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλιστος Διακογεωργίου.

«Είναι και για μένα μεγάλη χαρά και τιμή που με υποδέχεστε εδώ. Ο πολιτισμός είναι στην αιχμή της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορεί να συνδεθεί με την τουριστική ανάπτυξη και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και απασχόληση . Παράλληλα θα συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς για να διατηρείται η ταυτότητα μας ανά τους αιώνες. Η συμβολή μου στην αναστύλωση σημαντικών μνημείων της Μεσογείου δεν μπορεί παρά να φθάσει και στην πατρίδα μου στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου σε όλα τα νησιά, όπου ο πολιτισμός είναι ο καινούργιος πόρος της ανάπτυξης που μπορεί να στηρίξει την ελπίδα των ανθρώπων . Δεν θα χρειάζεται να λέμε ότι βάζουμε το χέρι στην τσέπη του δημοσίου για την ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Μοροπούλου που εξέφρασε την ικανοποίηση της για την παρουσία των προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων στη συνάντηση.

Η κ. Μοροπούλου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κάσο.
«Με την Κάσο με συνδέει σχέση συγγένειας. Χθες υπέβαλλα στο ΕΣΠΑ μαζί με τη δήλωση ενδιαφέροντος του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και των δημάρχων Σύμης Λ. Παπακαλοδούκα, Χάλκης Μιχάλη Πατρού και Κάσου Μ Τσανάκη πρόταση για την αειφόρο ανάπτυξη των μικρών νησιών . Μαζί με το Καστελόριζο τα νησιά θα είναι πιλότοι για την επόμενη ημέρα για τον πολιτισμό με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Την πρόταση στηρίζει και το ΤΕΕ », είπε η κ. Μοροπούλου.

Όσο για τη Μεσαιωνική Πόλη η κ. Μοροπούλου  έχει καταθέσει πρόταση για την επανάχρηση ιστορικών κτιρίων που θα δημιουργήσει ανάπτυξη.

«‘Έχω καταθέσει πρόταση που αφορά στην επανάχρηση των 340 ιστορικών κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο με διαφορετικούς σκοπούς. Επανάχρηση για τουριστική χρήση για διεθνή προβολή και για κοινωνικές κατοικίες. Θα δοθεί έτσι έναυσμα ανάπτυξης ενώ θα προστατευθεί και το μνημείο. Το δημόσιο δεν μπορεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Χρειάζεται σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα . Η σύμπραξη αυτή οδηγεί σε αποτελέσματα προστασίας και ανάπτυξης. Αυτό είναι η κυκλική οικονομία », ανέφερε η κ. Μοροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητά ο Δήμαρχος Σύμης

Ωστόσο όπως τόνισε η κ. Μοροπούλου υπήρχε μόνο σύγκρουση με το υπουργείο Πολιτισμού.

«Σήμερα είναι αναγκαία μια άλλη πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφέρει τις προτάσεις του για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει . Η δική μου η μάχη στα Δωδεκάνησα με τη ΝΔ δεν είναι τυχαία. Η επιλογή μου έχει γενικότερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η επόμενη ημέρα για το λαό πρέπει να είναι χωρίς μνημόνια . Αυτό πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη, στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος. Δεν αφίσταμαι τον κοινωνικών αριστερών μου οραμάτων αλλά αυτή τη στιγμή η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη αξιόπιστη για να είναι βιώσιμα αυτά που χρειάζεται η οικονομία. Η πρόσκληση του σε μια ενότητα όλων, μου επιτρέπει να πω ότι μετέχω σε μια μεγάλη πρόκληση. Αν οι πολίτες αγκαλιάσουν την πρόταση, και με τοποθετήσουν στη Βουλή αυτό θα είναι ένα βήμα από τη δική μας την πλευρά που θα λέει πως οι Δωδεκανήσιοι θέλουν να συγκυβερνήσουν», τόνισε η κ. Μοροπούλου.

Ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή της κ. Μοροπούλου στην αναστύλωση του Πανάγιου Τάφου έκανε η κ. Ειρήνη Μαρτίνη.

«Ότι έγινε για την αναστύλωση του Πανάγιου Τάφου είχε τεράστια επιτυχία. Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών να ευχηθώ στην κ. Μοροπούλου στις εκλογές. Της έχω αναφέρει ότι απόφαση της να συμμετέχει στις εκλογές με τη ΝΔ αν και επαναστατική χρειάζεται γιατί είναι μια γυναίκα που θα πρέπει να εκπροσωπήσει τα Δωδεκάνησα. Με ενοχλεί η έλλειψη των γυναικών από τα κοινά», δήλωσε η κ. Μαρτίνη.
Κάθε επιτυχία στις εκλογές ευχήθηκε στην κ. Μοροπούλου και ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές στην κ. Μοροπούλου. Είναι μεγάλη χαρά για μας που ασχολούμαστε με τον πολιτισμό δικοί μας άνθρωποι να αναλαμβάνουν πολιτικά πόστα. Η φωνή του πολιτισμού θα φθάσει εκεί που πρέπει. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ενώ η αφετηρία είναι ο πολιτισμός έχουν χαθεί πολλά από αυτόν. Ευελπιστούμε ότι με την εκλογή σας η φωνή των πολιτιστικών συλλόγων θα φθάσει εκεί που πρέπει. Τα Δωδεκάνησα είναι η πηγή του πολιτισμού αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη. Επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός κέντρου για τον πολιτισμό», είπε ο κ. Εγγλέζος.

 194 total views,  2 views today