Με τετράμηνες συμβάσεις στο Δήμο και φέτος οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ. ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ

187

Σε αναμονή της νέας τροπολογίας που θα πρέπει να κατατεθεί για να  επαναλειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Αυτό δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.  κ. Σάββας Πιλατέρης.

«Όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αλλά και τους βουλευτές του νομού για να λειτουργήσει ξανά η εταιρεία θα πρέπει να κατατεθεί  νέα τροπολογία στη Βουλή» , δήλωσε ο κ. Πιλατέρης.

Η κατάθεση της τροπολογίας υπολογίζεται πως θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Για να μην  μείνουν ανενεργοί  και κυρίως άνεργοι οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν όπως έχει αποφασιστεί από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου με τετράμηνες συμβάσεις .

«Είναι και αυτό μια λύση για να μην μείνουμε άνεργοι. Το πρόβλημα θα λυθεί με την κατάθεση της τροπολογίας και την ενεργοποίηση της εταιρείας», δήλωσε o κ. Πιλατέρης.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου θα προσληφθούν 40 άτομα όσο είναι το προσωπικό που έχει μείνει πλέον στην  εταιρεία. Η απασχόληση τους στο Δήμο έστω και για τέσσερις μήνες,  θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και να έχουν επίδομα ανεργίας για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΤΑΙ . ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ  θα απασχολήσει την επιτροπή περιφερειών της Βουλής που θα συνεδριάσει εκ νέου υπό την προεδρία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα