Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Συγκεκριμένα στην Έκθεση το θέμα ήταν σχετικό με τη «δημοκρατία και τους νέους», θέμα αναμενόμενο κατά τους καθηγητές.
O τίτλος του κειμένου που δόθηκε στους εξεταζόμενους ήταν: «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας»

«Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίεςβασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών» είναι το θέμα αφιερώματος στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου σου. Σε ένα άρθρο 500-600 λέξεων να παρουσιάσεις τεκμηριωμένα τις θέσεις σου για το θέμα, εστιάζοντας:

α. στις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και

β. στις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.
Στις εξετάσεις σήμερα όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr, έλαβαν μέρος 1.290 απόφοιτοι από τους 1.340 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

«Η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα στη Ρόδο και τα υπόλοιπά νησιά για τα οποία έχουμε την ευθύνη. Αποχή είχαμε στα αναμενόμενα ποσοστά», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Όσο για το θέμα όμως οι μαθητές δεν το βρήκαν ιδιαίτερα εύκολο καθώς χρειάζονταν μελέτη και  σωστή κρίση για να αποδώσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων τις επόμενες ημέρες

Μετά τα Νέα Ελληνικά και την Εκθεση, επόμενη εξέταση για τους υποψηφίων των Πανελληνίων από τα ΓΕΛ στις 10 Ιουνίου με μαθήματα κατεύθυνσης.
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κλείνει η ανοιχτή δομή αιτούντων άσυλο στη Λέρο

Κοντά στους μαθητές ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος 

Κοντά στους μαθητές βρέθηκε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό ο δήμαρχος θέλησε να βρεθεί κοντά στους νέους να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους και να ακούσει αυτά που τους ανησυχούν. Θέλησε με την παρουσία του βρεθεί κοντά τους σε αυτό το σημαντικό σταθμό της ζωής τους.

Αναλυτικά στο μήνυμα του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί/-ες μαθητές και μαθήτριες,

Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώνει μια πολύχρονη και επίμοχθη προσπάθεια σας και σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας πορείας και ένα νέο ξεκίνημα.

Οι εξετάσεις που δίνετε, σίγουρα δεν είναι οι μόνες που θα δώσετε στη ζωή σας , γι΄ αυτό μπείτε στον αγώνα χωρίς άγχος, με δύναμη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση (πίστη) για την επιτυχία σας.

Η διεκδίκηση μιας θέσης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας είναι σημαντική, αλλά όχι και καθοριστική για το μέλλον σας. Στη ζωή σας θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές εξετάσεις, καθώς ο δρόμος για την «Ιθάκη» είναι μακρύς και οφείλουμε να τον ταξιδέψουμε με θέληση, αισιοδοξία και αγωνιστικό φρόνημα.

Γνωρίζουμε τις δυνατότητες, τα προσόντα και τα εφόδια σας και είμαστε περήφανοι για εσάς.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

 178 total views,  2 views today