Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της κ.Κατερίνας Κουμεντή .

«Την εκπαιδευτικό Κατερίνα Κουμεντή, ανακοινώνει σήμερα η παράταξή μας, και αισθανόμαστε υπερήφανοι που βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους μας, τους ανθρώπους εκείνους που έβαλαν στόχο στη ζωή τους να υπηρετήσουν τον τόπο τους άοκνα χωρίς ιδιοτέλεια για να τον δουν να πηγαίνει μπροστά.

Έχοντας πείρα και γνώσεις από τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά παράλληλα, ιδέες, όραμα και όρεξη για δουλειά, ενώνει την προσπάθειά της μαζί μας γιατί πιστεύει όπως όλοι μας, ότι η Ρόδος έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που θα δουλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον.Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Δημήτρης Κρητικός.

Βιογραφικό

 Η Κατερίνα Κουμεντή γεννήθηκε το 1983 στη Ρόδο, από πατέρα με καταγωγή από τα Κοσκινού και μητέρα με καταγωγή από τη Λίνδο.
Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου με άριστα και εισήχθη το 2000 πρώτη, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου. Τιμήθηκε με υποτροφίες από το ΙΚΥ για τις πρωτεύσεις της κατά τα φοιτητικά της έτη και αποφοίτησε από το Τμήμα το 2004, και πάλι πρώτη, δίνοντας τον όρκο καθομολόγησης.
Το 2004 προσλήφθηκε ως αναπληρώτρια δασκάλα στο δημόσιο σχολείο και το 2007 διορίσθηκε μόνιμη εκπαιδευτικός με οργανική θέση στο 11ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου, όπου και υπηρετεί.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από το 2007 και το 2010 συμμετείχε σε ερασιτεχνική έκθεση φωτογραφίας στη Ρόδο. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα τη φωτογραφία ως παιδαγωγικό εργαλείο.
Το 2014 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2015 είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου στη θέση της αντιπολίτευσης. Στη διάρκεια της θητείας της έκανε διάφορες εισηγήσεις – παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν την Κοινότητα, κυρίως για τις παιδικές χαρές, τα δημοτικά ιατρεία και θέματα καθημερινότητας των πολιτών στις γειτονιές, όπως τις ασφαλτοστρώσεις και το πράσινο.
Είναι ελεύθερη και ζει μόνιμα στην πόλη της Ρόδου.

Για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Ρόδος Αξιών» αναφέρει τα εξής:

«Ασχολούμενη ήδη μία τετραετία με την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση της αντιπολίτευσης στην Κοινότητα Ρόδου, διαπίστωσα και στην πράξη ότι η αλλαγή στον τόπο δε θα έρθει με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με νέα νοοτροπία – όχι σε ηλικία – αλλά σε σκέψη και ήθος.

Αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική για μένα πρόσκληση του κ. Δημήτρη Κρητικού, επειδή όντως πρεσβεύει το νέο και έκρινα επιτακτικό να συμμετέχω στην αξιόλογη προσπάθεια της παράταξης «Ρόδος Αξιών» κυρίως για  δύο λόγους. Αφενός γιατί ο επικεφαλής είναι ανεξάρτητος από κάθε είδους κομματική, πολιτική , οικονομική εξάρτηση και αφετέρου γιατί είναι δοκιμασμένος και πετυχημένος δήμαρχος .

Η ηθική, η απλότητα, η ευγένεια, η προσήνεια και η αποφασιστικότητα του χαρακτήρα του παράλληλα με την αποδεδειγμένα σοβαρή, σχεδιασμένη, λειτουργική και ενωτική, ως προς τις διαφορετικές δυνάμεις,  δουλειά του στο δήμο Καμείρου αποτέλεσαν για μένα τα εχέγγυα, για μία αντίστοιχη ελπιδοφόρα, σοβαρή και πετυχημένη δουλειά στο Δήμο Ρόδου, την οποία έχουμε χρέος να στηρίξουμε, αν θέλουμε να δούμε επιτέλους ουσιαστικές αλλαγές στο νησί μας.

Οι αξίες και το διαφορετικό που πρεσβεύει η παράταξη αποδεικνύονται ήδη από τη «γέννηση»  αλλά και καθ’ όλη τη μέχρι τώρα προεκλογική της πορεία η οποία κινείται στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και έξω από παλαιοκομματικές τακτικές και αντιλήψεις. Η Ρόδος έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα δήμο πρότυπο. Της αξίζουν άνθρωποι που θα δουλέψουν για να την αναδείξουν κι όχι για να αναδειχθούν…»

 316 total views,  2 views today