Ανανέωση:

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και την αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ Θεανώ Καρποδίνη είχε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Σε ανάρτησή του για τη συνάντηση αναφέρει τα εξής:

Ακόμη ένα σοβαρό θέμα βαίνει προς επίλυση και αφορά στις ιατρικές γνωματεύσεις των χρονίως πασχόντων (τρίμηνες συνταγές) και των παραπεμπτικών για αρκετά μεγάλο αριθμό παρακλινικών εξετάσεων.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους δύο αγροτικούς που υπηρετούν στο ΠΠΙ Λειψών να διευρύνουν το φάσμα συνταγογράφησης και παραπεμπτικών που τους επιτρέπει ο νόμος και έτσι θα γίνει εξ ολοκλήρου πράξη η άυλη συνταγογράφηση χωρίς να ταλαιπωρούνται οι δημότες μας με άσκοπα ταξίδια στα διπλανά νησιά.

Επίσης, άμεσα θα έρθει στο νησί μας κλιμάκιο του ΕΚΑΒ το οποίο θα εκπαιδεύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιατρείου μας στην αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Covid-19 ενόψει του καλοκαιριού όπου ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω του τουρισμού.

Παραμένει ισχυρή η απαίτησή μας για πρόσληψη παθολόγου ή γεν. ιατρού στο ΠΠΙ Λειψών η οποία καθίσταται αναγκαία ΤΩΡΑ περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

 1,374 total views,  4 views today