Αύριο και ώρα 16:00 θα συναντηθούν με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα οι δήμαρχοι Καλύμνου Λέρου και Λειψών για τα προβλήματα της  ηλεκτροδότησης που φέτος ήταν πάρα πολλά..

Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ κ. Στάση και των προέδρων της ΔΕΔΔΗΕ και της ΡΑΕ και όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας.«Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο παρά τα αυτονόητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόλλιας.

Οι δήμαρχοι ζητούν να τοποθετηθούν σε μόνιμη βάση μηχανές στα εργοστάσια της ΔΕΗ ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.

«Οι διακοπές ηλεκτροδότησης εδώ διαρκούν πολλές ώρες γεγονός που δημιουργούν πολλά προβλήματα. Χρειάζεται αλλαγή δικτύου να ενισχυθεί το υποθαλάσσιο καλώδιο και να υπάρχουν και εφεδρικές μηχανές», τόνισε ο κ. Κόλλιας.

«Δεν είναι δυνατό να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα τόσο το καλοκαίρι που έχουμε τουρίστες όσο και το χειμώνα», τόνισε ο δήμαρχος Λέρου.

Οι παράνομοι μετανάστες από τα Κύθηρα

Ο δήμαρχος Λέρου αναφέρθηκε και στη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο που εντοπίστηκαν στα Κύθηρα  στο ΚΥΤ του νησιού.

«Πως είναι δυνατό αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις να αποφασίζουν να μεταφέρουν 73 πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού μας. Τα πράγματα είχαν ηρεμήσει στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να μεταφερθούν αλλού.

«Αν αυτό συνεχιστεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης  θα γεμίσει. Δίνεται έτσι μια εξήγηση για τους λόγους που κατασκευάζεται η κλειστή δομή στο νησί μας», είπε ο κ. Κόλλιας.

 

 221 total views,  2 views today