Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ανακοίνωσε τους υποψηφίους που το κυβρνών κόμμα θα στηρίξει τον Μάϊο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη συνεδρίαση στην οποία παραβρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, έξι θεωρούνται οι υποψηφιότητες σε αντίστοιχες περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στήριξη.

Στις περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους νυν περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρο Γαλιατσατο.

Στη Δυτική Μακεδονία θα στηρίξει το Θόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο δεν είχε στηρίξει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές.

Στη Δυτική Πελοπόννησο θα στηρίξει το Γιώργο Δέδε, στη δυτική Ελλάδα τον Απόστολο Κατσιφάρα, στην ανατολική Μακεδονία Θράκη τον Κώστα Κατσιμίγα και στη Στερεά Ελλάδα το Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Ετσι γίνεται σαφές πως για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα προβληθεί άλλη υποψηφιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει το λάθος να κατεβάσει δικό του συνδυασμό, όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές.

Το πλέον ισχυρό σενάριο λέει, πως μερικοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι – ακόμη και χωρίς να το γνωρίζουν οι επικεφαλής – θα βρεθούν στους δυό ισχυρους συνδυασμούς που τελικά θα εμφανισθούν και θα αποτελέσουν όσοι καταφέρουν να εκλεγούν, λόγω του συστήματος, έναν άλλο πόλο έξω από τα αρχικά σχήματα που θα διαμορφωθούν στο επόμενο Περιφερεικό Συμβούλιο.

Φυσικά δεν αποκλείεται υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να έχει και ο αναμενόμενος να εμφανισθεί, τρίτος συνδυασμός του ΚΚΕ.

 148 total views,  2 views today