Η πορεία του τουρισμού τα τελευταία χρόνια και ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του τομέα θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χ Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.

«Είχαμε επικοινωνία με τον κ. Κόνσολα. Σε λίγες ημέρες θα συναντηθώ με τον υπουργό Τουρισμού και τον υφυπουργό προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Θα θέσουμε όλα τα ζητήματα που έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Σε ότι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως δεν μπορεί να επιτευχθεί με μεμονωμένες ενέργειες.

« Για να έχουμε όμως επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου χρειαζόμαστε και υποδομές. Η εμφάνιση του νησιού δεν είναι αυτή, που θα έπρεπε. Δεν είναι αυτό που θα ήθελαν να δουν οι επισκέπτες. Ξερόχορτα, σπασμένες πινακίδες έλλειψη χώρων στάθμευσης , κυκλοφοριακό, είναι μερικά από τα κακώς κείμενα. Δεν μπορούμε να ζητάμε αύξηση των αφίξεων χωρίς να έχουμε βελτιώσει τις υποδομές», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.
Σε ερώτηση για τα προβλήματα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο κ. Ματσίγκος δήλωσε, πως η εταιρεία που διαχειρίζεται τη υποδομή έχει δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Όσο για την εξέλιξη της σεζόν ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τις δυσκολίες και τη μείωση σε αφίξεις και έσοδα.

« Επί τέσσερα χρόνια έλεγα ότι δεν έπρεπε να πανηγυρίζουμε γιατί υπήρχαν συγκυρίες που ωθούσαν τον κόσμο να έρχεται στη Ρόδο . Δυστυχώς επαναπαυθήκαμε και τώρα αναζητούμε τις αιτίες του προβλήματος. Εμείς φταίμε, που δεν πήραμε κάποια μέτρα. Το πιο σημαντικό είναι η φορολογία. Δεν μπορεί ο συντελεστής για τα ξενοδοχεία να είναι στο 24%. Άλλες χώρες έχουν χαμηλότερο συντελεστή φόρου και μας ανταγωνίζονται», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

 178 total views,  2 views today