Υπάρχει θετική ανταπόκριση από όλους στην περιοχή μας και παράλληλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε, ειδικά από τη Γερμανία και τους μεγάλους Τ.Ο., είναι ενθαρρυντικά για να έχουμε τουρισμό στη Ρόδο μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι ο προορισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος, κι έστω αυτοί οι λίγοι που θα έρθουν το Νοέμβριο να μείνουν ευχαριστημένοι, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να μπορούμε να μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο νησί και τις πληρότητες, ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι κινούμαστε ικανοποιητικά για τα δεδομένα της εποχής, υπό αυτές τις υγειονομικές συνθήκες.

Όπως είπε, ο Σεπτέμβριος αναμένεται να κλείσει με 150.000 αφίξεις στο νησί, αφού ημερησίως έχουμε περίπου 5.050 αλλοδαπούς τουρίστες. “Αν και ο Οκτώβρης κινηθεί με περισσότερες από 70.000 αφίξεις, τότε υπολογίζουμε ότι ο στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της σεζόν θα επιτευχθεί και θα κλείσουμε με πάνω από 500.000 αφίξεις ξένων επισκεπτών στη Ρόδο”, σημείωσε σχετικά.

Τέλος, ως προς τις “πρωτιές” των χωρών που κρατούν τα σκήπτρα το μήνα Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου υποστήριξε ότι δίνεται μία “μάχη” μεταξύ Μ. Βρετανίας (πρόσθεσε και extra πτήσεις o T.O. jet2) και Γερμανίας.

 1,913 total views,  2 views today