Η μεγάλη ώρα φτάνει, η καρδιά της Ρόδου χτυπά στο ρυθμό του μεγάλου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ OCEAN LAVA RHODES 113 και 226.
Οι 250 τριαθλητές διεθνούς επιπέδου θα ξεκινήσουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια τους το πρωί της Κυριακής 21/10 και ο αγώνας θα διαρκέσει για την απόσταση 226 (3,8km swim, 180 km bike, 42.2 km run) από τις 6.45 το πρωί έως τις 10.45 το βράδυ.
Παράλληλα από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διεξάγεται και ο αγώνας 113 OCEAN LAVA RHODES που αποτελεί και τον επίσημο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Τριάθλου μεγάλων αποστάσεων.
Ο επίσημος χαρακτήρας και το διεθνές κύρος του μεγαλύτερου Tριαθλητικού αγώνα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου απαιτεί ορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας και του Δήμου θα τηρηθούν κατά γράμμα και θα αναλάβουν να περιφρουρήσουν το χώρο με ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας και πλήθους εθελοντών.
Η μη συμμόρφωση οδηγών και πεζών επειδή ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος ιδίως στο ποδηλατικό σκέλος της διαδρομής θα επισύρει σοβαρές κυρώσεις.
Η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυνατή μόνο στη δεξιά λωρίδα της Εθνικής οδού Ρόδου -Λίνδου από το 13ο χιλιόμετρο έως τα Κολύμπια και αντιστρόφως και από τις 7:15 πρωί έως 5:30 απόγευμα θα απαγορεύεται το προσπέρασμα και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Στις διασταυρώσεις οι οδηγοί θα κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή παραχωρώντας παντού προτεραιότητα στα ποδήλατα και συμμορφούμενοι στις οδηγίες εθελοντών και Τροχαίας.
Ο δρόμος Κολύμπια-Αρχίπολη θα είναι κλειστός τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων και η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αρχίπολης θα γίνεται από Σορωνή, Διμυλιά – Ελεούσα ή από Αφάντου – Ψίνθο εκτός από ένα μικρό τμήμα από το ΤΟΥ ΜUSEUM έως την Αρχίπολη οπού θα κινούνται στη μία λωρίδα κυκλοφορίας .
Επίσης το τμήμα της μικρής οδού πού συνδέει τον δρόμο Ρόδου – Καλλιθέας στο ύψος της παραλίας Γαλάζιο έως την Εθνική οδό στο 13ο χιλιόμετρο και όλη η παραλία Γαλάζιο έως Μοναξιά θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία κάθε οχήματος από τις 7 το πρωί έως τις 5:45 το απόγευμα.
Από την παραλία Γαλάζιο έως τα Λουτρά της Καλλιθέας οι αθλητές θα τρέχουν στη δεξιά λωρίδα κοντά ή πάνω στο πεζοδρόμιο και θα χρησιμοποιηθεί τμήμα του δρόμου, σε όλη τη δεξιά πλευρά.
Για τις ώρες από τις 7 π.μ. έως τις 10:45 μ.μ. θα απαγορεύεται η στάθμευση και τα τυχόν παρκαρισμένα οχήματα θα μετακινούνται και θα γίνεται αφαίρεση πινακίδων.
Σκοπός της διοργάνωσης πού γίνεται τις τελευταίες ημέρες της τουριστικής περιόδου είναι ακριβώς η επέκταση της.
Γι’ αυτό η Οργανωτική Επιτροπή καλεί το Ροδιακό Λαό να δώσει το παρόν και να σεβαστεί την προσπάθεια, όχι μόνο των υπετριαθλητών που θα ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια για να αγωνιστούν στο νησί μας αλλά και την υπερπροσπάθεια των διοργανωτών που προτεραιότητα τους είναι να έχουν ένα τέλειο αγώνα και ένα καταπληκτικό θέαμα.
Νικόλαος Χατζηνικόλας, Παιδίατρος, Τριαθλητής
Race Director

 246 total views,  2 views today