«Η Ρόδος δεν  έχει επηρεαστεί από τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή για το νησί της Μυκόνου. Το ζήτημα είναι να μην αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα γιατί αν αυτό γίνει θα υπάρξει θέμα».

Αυτό υπογράμμισε με δηλώσεις του σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της ΕΞΡ κ. Βασίλης Μηναϊδης.

«Θα πρέπει να χαλιναγωγηθούν τα κρούσματα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί. Ελπίζω το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών να φθάσει στο 80%», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική αγορά της Μεγ. Βρετανίας ο κ. Μηναίδης υπογράμμισε:

«Ελπίζουμε να  ανοίξει η τουριστική αγορά της Μεγ. Βρετανίας μέσα στον Ιούλιο. Οι υπόλοιπες πάνε καλά και δίνουν αφίξεις στη Ρόδο»

Όσο για την πληρότητα στα  ξενοδοχεία τόνισε πως μετά τις 15 Ιουνίου άρχισε να ανεβαίνει και θα φθάσει στο 50% αν δεν έχουμε θέμα με τα κρούσματα.

«Το κλειδί είναι να ελεγχθούν τα κρούσματα για  να στηριχθεί  και   η οικονομία. Υπάρχουν πλέον τα εμβόλια», είπε.

Όσο για περαιτέρω οικονομική  στήριξη των  επιχειρήσεων ο κ. Μηναίδης τόνισε :

«Το ζήτημα είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερους τουρίστες. Υπάρχουν πελάτες που θέλουν να έρθουν στη Ρόδο γιατί εδώ υπάρχει ασφάλεια. Θυμίζω πως πέρσι πετύχαμε γιατί ήμασταν ασφαλής προορισμός. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε και να αφήσουμε τις ελεημοσύνες από την κυβέρνηση γιατί δεν αντέχει η χώρα πια»

Σχετικά με τη σύσταση της Γερμανίας στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα ο κ. Μηναίδης  είπε πως δεν έπιασε.

«Δεν ήταν δυνατή η σύσταση και δεν έπιασε.  Οι Γερμανοί συνεχίζουν να έρχονται υπάρχουν  ακυρώσεις αλλά περισσότερες κρατήσεις. Θέλουν να ταξιδέψουν και  έχουν ανάγκη να  κάνουν διακοπές με τις οικογένειες τους. Η αγορά δεν κινδυνεύει αρκεί να συγκρατήσουμε τα  κρούσματα. Να νιώθουν πως είναι ασφαλείς», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις των ξενοδόχων ο κ. Μηναίδης είπε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί  μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει ο κόσμος δάνεια. Το θέμα είναι να σταματήσει αυτό το κακό», είπε.

Για την έλλειψη προσωπικού  στα ξενοδοχεία τόνισε πως υπάρχει ζήτnμα αλλά το πρόβλημα δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

 321 total views,  4 views today