Μητροπολίτης στον sky: Δεν έχει σχέση η Εκκλησία με την παραχώρηση του κοινοχρήστου χώρου στα Εισόδια

781

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η εκκλησία ως προς το δρόμο και τον κοινόχρηστο χώρο στην είσοδο της εκκλησίας των Εισοδίων στο Νιοχώρι, δήλωσε στον sky ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα όρια του ναού από την επιχείρηση που εδρεύει έναντι της εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στην εν λόγω εκκλησία, αλλά και σε άλλες ενορίες του νησιού. «Αν η εκκλησία ασχολείτο με τα θέματα που προκύπτουν από τα καταστήματα, θα δημιουργούσε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι έχει αρκετό καιρό να περάσει από το σημείο και δεν έχει ακριβή εικόνα για την κατάσταση, ενώ ερωτήθηκε και για την αφαίρεση των ροζ τριανταφυλλιών που επί χρόνια ήταν “σήμα κατατεθέν” των κήπων στο προαύλιο της εκκλησίας και αντικαταστάθηκαν με…γκαζόν. Όπως είπε ο ίδιος δεν γνωρίζει αν είναι πλαστικό το γκαζόν που τοποθετήθηκε, όμως οι παρεμβάσεις στα παρτέρια έγιναν για τον ευπρεπισμό του αύλειου χώρου της εκκλησίας.

Για το θέμα, δήλωσε από την πλευρά του στο σταθμό μας ότι ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου Βασίλης Παπαοικονόμου ότι ο κοινόχρηστος χώρος παραχωρήθηκε στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος από πέρυσι για εκμετάλλευση, με τη σύμφωνη γνώμη της εκκλησιαστικής επιτροπής, ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα στείλει δύο ελεγκτές για να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα.