Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πρώτο αεροσκάφος που ήρθε στη Ρόδο από τη Μ. Βρετανία

766

Οι πρώτοι 186 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν χθες στη Ρόδο, με δύο πτήσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ και άλλη μία απογευματινή από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ του Λονδίνου, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησης τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα και γνωρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα στη χώρα τους μετά από διακοπές σε προορισμό που δεν είναι στην πράσινη κατηγορία.

Όπως δήλωσε στον sky ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης στα τρία αεροσκάφη που ήταν 189 θέσεων, η πληρότητα ήταν με 69 θέσεις στο πρώτο, 74 στο δεύτερο και 43 στο τρίτο, ενώ ακυρώθηκαν και 2 με 3 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να έρθουν χθες από τη Μεγάλη Βρετανία. “Ακόμη και όλοι οι επιβάτες των τριών πτήσεων να έρχονταν με το ένα αεροσκάφος, θα είχαμε και τρεις κενές θέσεις, αφού ήρθαν 186 επισκέπτες και η χωρητικότητα του κάθε αεροσκάφους είναι 189 θέσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διαδικασία της αναχώρησής του χωρίς επιβάτες. Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, ο κυβερνήτης εντόπισε τη βλάβη στο σύστημα με τη λειτουργία των κινητήρων, πριν καν τροχοδρομήσει το αεροσκάφος για απογείωση και παραμένει στη Ρόδο για την αποκατάσταση της βλάβης.