Μια πολύ καλή σεζόν δείχνουν τα Slots του αεροδρομίου Ρόδου!

393

Το προφίλ της φετινής τουριστικής σεζόν  για τη  Ρόδο σκιαγραφείται μέσα από τον προγραμματισμό των πτήσεων  στο αεροδρόμιο Διαγόρας.

Σε αυτό τον προγραμματισμό και τα δεδομένα που δημιουργεί αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky 100,8 o  αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Σπύρος Δεληγιάννης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει η σεζόν ξεκινάει στις 27 Μαρτίου και φθάνει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Και η σεζόν θα έχει πολλές πτήσεις και η Ρόδος θα είναι ενδιάμεσος σταθμός των πτήσεων από το Αμπου Ντά Μπι για Αθήνα.

«Φαίνονται οι μήνες να εξελίσσονται καλά. Είναι δύσκολο να πιάσουμε τις επιδόσεις του 2019 αλλά θα είμαστε καλύτερα από το 2020 και 2021. Τα slots είναι παρά πολύ φορτωμένα. Με δεδομένο όσα λένε οι άνθρωποι που ξέρουν  καλά την τουριστική αγορά και βλέπουν και τις  κρατήσεις έχω κάποιες ανησυχίες για κάποιες αγορές. Έστω και το 90% να γίνει από αυτές τις πτήσεις θα είμαστε πάρα πολύ καλά. Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί εξαιτίας του Covid -19 αν και οι χώρες αίρουν τους περιορισμούς», δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης.

Οι πτήσεις είναι από όλη την Ευρώπη. Έχουν προγραμματιστεί όπως είπε ο κ. Δεληγιάννης και πτήσεις από την Ουκρανία και το Κίεβο. «Φαντάζομαι πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα», είπε ο αερολιμενάρχης.

Στη Ρόδο η πτήση από το Αμπου Ντά Μπι για Αθήνα

Ακόμη για δέκα ημέρες το Σεπτέμβριο, όπως  η εταιρεία που συνδέει την Αθήνα με το Αμπου Ντάμπι θα κάνει ενδιάμεση στάση τη Ρόδο. Και αυτό είναι μια καλή εξέλιξη. ¨Όπως εξήγησε ο κ. Δεληγιάννης τα αεροπλάνα θα έρχονται στη Ρόδο από το Αμπου ντάμπι και θα συνεχίζουν για Αθήνα.

Ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων

Ο κ. Δεληγιάννης αναφέρθηκε επακριβώς στον αριθμό των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί.

«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν  4.700 αεροπορικές πτήσεις. Τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί 4.100 πτήσεις που είναι παραπάνω από τον Ιούνιο που έχουμε 3.800 πτήσεις και πολύ πιο παραπάνω από το Μάιο που έχουν προγραμματιστεί 2.200 και τις  950 του Απριλίου . Για τον Οκτώβριο έχουμε   2.700 πτήσεις. Ελπίζουμε πως θα επαληθευθούν αυτοί οι αριθμοί. Έχουμε δώσει καλά διαπιστευτήρια στο εξωτερικό και και θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική», είπε ο κ. Δεληγιάννης. 

Στις 27 Μαρτίου που είναι η έναρξη της σεζόν έχουν προγραμματιστεί 17 πτήσεις τσάρτερ.