Χωρίς απρόοπτα και διάθεση η συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Ρόδου

540

Από τις 9 περίπου σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το Γεννάδι για την πόλη της Ρόδου.

Ο Γιώργος Σαββίδης δήλωσε από το πρωί στον sky πως η διαμαρτυρία των αγροτών της Ρόδου στρέφεται ουσιαστικά στο πρόβλημα των ελαφιών, αφού οι καλλιέργειες καταστρέφονται και η παραγωγή δεν αποδίδει στοους καλλιεργητές. “Θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να μας προσέξουν”, είπε ο κ. Σαββίδης, που τόνισε πως “δεν πρόκειται να φύγουμε από την πόλη αν δεν δοθούν πειστικές λύσεις στα προβλήματα μας.

Σημειώνεται πως η παρουσία των αγροτών με τα τρακτέρ δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού δεν παρουσιάστηκαν όλοι με τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα τους. Φαίνεται πως πιέσεις και πολιτική λειτούργησαν προς όφελος ολίγων και βέβαια όχι για την λύση προβλημάτων των αγροτών. Μάλιστα αναφέρεται πως από άλλα χωριά δεν έδωσαν το παρόν για ευνόητους λόγους.

Στο Ψήφισμα που δόθηκε στους αρμόδιους περιγράφονται τα αιτήματα των αγροτών.

. Λήψη αποτελεσματικών μέτρων, για την αποφυγή των προβλημάτων που δημιουργούν τα ελάφια, στις αγροτικές καλλιέργειες, στο φυτικό κεφάλαιο, στο ατυχήματα του οδικού δικτύου, σε όλο το νησί (διαχείριση – άμεση μείωση του πληθυσμού κ.λπ.).

2. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

3. Επτά (7) λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα.

4. Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.

5. Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευθεί ξανά.

6. Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.

7. Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

8. Να δοθεί άμεσα η αποζημίωση σε όλους τους πυρόπληκτους του νησιού.

9. Ως πυρόπληκτη περιοχή, να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες του νησιού, στα σχέδια βελτίωσης (όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας).

10. Ένταξη των μελισσοκόμων της περιφέρειας στο ΦΕΚ 562/Β/26-01-2024.

Συμπαραστάτες οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών και οι οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων

«Τα σωματεία φορτηγών δημόσιας χρήσης σε όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και έτσι σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) κατεβήκαμε και εμείς μαζί με τους αγρότες για να υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουν.

Ειδικά για τα ελάφια έχουμε κι εμείς τεράστιο πρόβλημα. Οι συνάδελφοι καθημερινά που ξυπνούν πρωί για να πηγαίνουν σε διάφορα μέρη του νησιού έχουν σοβαρό θέμα που έπρεπε να λυθεί… χθες. Έπρεπε να δούμε… χθες πώς μπορούμε να περιφράξουμε τους δρόμους ώστε να είναι ασφαλείς, όχι μόνο για τα με- γάλα οχήματα και τους αγρότες αλλά για όλους τους πολίτες της Ρόδου.

Ας ελπίσουμε, ο δήμος, η περιφέρεια και όποιος εμπλέκεται σε αυτό το θέμα να πάρουν μέτρα ή να περιφράξουν τους δρόμους, κάτι που είναι βέβαια δύσκολο να γίνει ή τα ελάφια να τα μαντρώσουν. Θα είμαστε παρόντες για τους αγρότες ό,τι χρειαστούν».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου, Γιώργος Κρυστάλλης δήλωσε, ότι ως κλάδος στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Σημειώνεται ότι εκεί βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων της Ρόδου.