Μιχαηλίδη : Εμείς λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί ο Δήμος Ρόδου

185

Στην παρέμβαση που  έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου  για να εκφραστεί η αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών  που παρέχονται αναφέρθηκαν μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ντέπη Μιχαηλίδη και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αρβανίτης.

«Δεν μπορούσε να είμαστε σύμφωνοι  με τις ιδιωτικοποιήσεις  υπηρεσιών που φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί. Εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα δεχθούμε ουδεμία υποβάθμιση ως προς την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.  Δεν έχουμε επίσης βοήθεια σε ότι αφορά τα μέσα που χρειαζόμαστε. Εμείς στην Οικονομική Επιτροπή καταθέσαμε τις προτάσεις μας», είπε η κ. Μιχαηλίδη.

«Οι εργαζόμενοι  διαφωνούν με την απόφαση να ανατεθούν σε ιδιώτες μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου μελέτες  μεγάλου κόστους», τόνισε.

Επίσης έκανε λόγο για υποβάθμιση της υπηρεσίας ακίνητης περιουσίας με τη μετακίνηση της σε άλλο χώρο στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου.

«Επίσης έχουμε τη συμφωνία πλαίσιο για το πράσινο ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ .  Αναθέτουν την εκπόνηση μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες ενώ αυτή τη δουλειά μπορούν να την κάνουν μηχανικοί του Δήμου», είπε η κ.Μιχαηλίδη.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ

«Ο Δήμος Ρόδου θα ξετιναχθεί οικονομικά ενώ ο λογαριασμός θα πάει στους δημότες  και τα τέλη θα πάνε στο …Θεό.  Εμείς θα βάλουμε εμπόδια σε όλα αυτά που αποτελούν πολιτικές που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

Για την καθαριότητα τονίστηκε πως  ιδιωτικοποιήσει πλήρως με ένα κόστος 69,7 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια.

«Θα επιβαρυνθούμε με 17,4 εκατομμύρια ευρώ το έτος.  Επίσης επιβάρυνση θα έχουμε με τη σύμβαση για τα LED. Mε τον τρόπο που θα υλοποιηθούν τα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ θα εκτιναχθεί το κόστος. Το κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη και το κόστος για την κατασκευή των σχολείων» επισημάνθηκε.

Όσο για τη σύμβαση για τα Led τόνισε πως η εξοικονόμηση θα πάει στις τσέπες των εταιρειών.

Δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, είπαν οι εργαζόμενοι,  αν  είχαν επενδυθεί από τις δημοτικές αρχές διαχρονικά χρήματα για να αγοραστούν μηχανήματα και αν είχαν ενισχυθεί οι υπηρεσίες με προσωπικό.

« Πως πίεσαν την κυβέρνηση να ανοίξουν θέσεις εργασίας; Δεν έκανα παρέμβαση προς το κράτος οι δημοτικές αρχές εδώ και χρόνια για ενίσχυση των υπηρεσιών»

Από τις προγραμματικές συμβασεις δεν αποδεικνύεται η μη επάρκεια του Δήμου .

«Ο αναπτυξιακός οργανισμός έχει περισσότερους διευθυντές και στελέχη παρά εργαζόμενους. Ο Δήμος απασχολεί 88 μηχανικούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν  και να μην έχουμε αναθέσεις σε ιδιώτες. Οι υπάλληλοι μας και γνώσεις έχουν και εμπειρία.  Γιατί δεν γίνεται καλύτ ερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού; Εμείς έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα αν υπάρχει στήριξη της δημοτικής αρχής την οποία δεν βλέπουμε», επισημάνθηκε.

Ακόμη και ζητήματα που άπτονται της  Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας τονίστηκε  δίνονται σε ιδιώτες .

Σε ερώτηση αν έγινε συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου τονίστηκε πως αυτό θα επιδιωχθεί μελλοντικά.

Αναφορά έγινε και στην απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις  24 Μαίου και αφορά τους συμβασιούχους.

“Καλούμε τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην απεργία”, είπε η κ. Μιχαηλίδη.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου θα γίνουν ακόμη και προσφυγές για να μπλοκαριστούν οι συμβάσεις με ιδιώτες.

Ήδη έχει κατατεθεί μια προσφυγή για τον οδοφωτισμός είπαν και έπεται η συνέχεια.

“Εμείς θέλουμε περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και να γίνουν προσλήψεις στο Δήμο”, τόνισαν.