Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Πολιτισμού  κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξή τύπου τόσο ο υφυπουργός όσο και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκαν στους στόχους που έχουν με την υπογραφή του μνημονίου.

« Υπογράψαμε το μνημόνιο συνεργασίας βάση του οποίου μια σειρά από έργα θα υλοποιηθούν στην περιοχή ευθύνης μας . Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Πολιτισμού έχει να κάνει με τη συνεργασία που έχουμε και θέλουμε να την προχωρήσουμε και θεσμικά να την εμβαθύνουμε προς όφελος των νησιωτών και των υπηρεσιών που προσφέρουμε σε αυτούς. Η επιλογή του να είναι στην περιφέρεια μας οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε ένα διακριτό πρόγραμμα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων. Μέχρι σήμερα δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν συντηρηθεί. Παραδόθηκαν στη νεολαία μας σύγχρονοι χώροι άθλησης.Παραδείγματα σύχρονων και ασφαλών αθλητικών χώρων  έχουμε  στην Κύθνο και τους Λειψούς», δήλωσε ο κ. Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως με το μνημόνιο συνεργασίας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες .

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την προαγωγή του αθλητισμού.

«Παρακολουθούμε από κοντά τη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου για την πολυεπίπεδη συνεργασία που στοχεύει στην προαγωγή του αθλητισμού. Θα στηρίξουμε και εμείς και θα συμμετάσχουμε ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης καλωσορίζοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τον υφυπουργό Αθλητισμού που έρχεται στη Ρόδο για να μας βοηθήσει σε μια στιγμή που και οι ανάγκες επιβάλλουν να κρατάμε τις υποδομές σε καλό επίπεδο. Και η δίψα του κόσμου για να ασχοληθεί τον αθλητισμό απαιτούν νέες εγκαταστάσεις καινούργιες  υποδομές και ενθάρρυνση του κόσμου να λαμβάνει μέρος σε αθλήματα. Στον ΔΟΠΑΡ πριν λίγες ημέρες είχαμε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοί του νησιού μας. Διαπιστώσαμε όλοι πως τα αθλήματα δεν είναι μόνο δύο τρια αλλά πολύ περισσότερα. Χαίρομαι γιατί η κοινωνία ζητά όλο και περισσότερα.  Αυτό σημαίνει πως είναι διατεθειμένη να σεβαστεί αυτά που θα φτιαχτούν να τα διαφυλάξει για τις επόμενες  γενιές αφού τα χρησιμοποιήσει με σεβασμό στο κεφάλαιο που απαιτείται», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης που ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για το κλειστό γήπεδο του Αρχαγγέλου.

«Το κλειστό γήπεδο του Αρχαγγέλου είναι ένα θέμα που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εδώ και δύο τρία χρόνια έντονα. Παραλάβαμε ένα κενό από πλευράς σχεδίων και θέλω να σας ευχαριστήσω  γιατί με την παρουσία σας εδώ εκτός από το λόγο που έρχεστε μας δίνεται τα εργαλεία να προχωρήσουμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις μπροστά», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Στους στόχους που έχει θέσει αναφέρθηκε στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού Πολιτισμού.

«  Χαίρομαι που βρίσκονται κοντά σε ένα ικανότατο περιφερειάρχη και ένα οραματιστή δήμαρχο που ανέλαβε το τιμόνι του δήμου.  Είμαι εδώ ως υφυπουργός Αθλητισμού Πολιτισμού για να επικυρώσουμε μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει  καιρό πριν . Να συγχαρώ την ΠΝΑΙ για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων που έκανε. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά δεν πίστευα τα αποτελέσματα. Το διαπίστωσα στη συνέχεια», είπε ο κ. Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   2.880 αιτήσεις για τις Σχολές Ξεναγών

Ο υφυπουργός συνεχάρη το δήμαρχο κ. Καμπουράκη  γιατί από την πρώτη στιγμή  έκανε ταξινόμηση των έργων που αφορούν στον αθλητισμό.

« Είμαστε εδώ για να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, να ενώσουμε δυνάμεις  ώστε γρήγορα  έργα αθλητισμού  και πολιτισμού θα τρέξουν ταχύτατα  και να δοθούν  στους αποδέκτες δηλαδή στους πολίτες. Πρώτο και κύριο είναι το έργο στον Αρχάγγελο  που απασχόλησε πολύ την τοπική κοινωνία και έχουν γραφεί πολλά για αυτό.Είμαστε εδώ με διάθεση για ανάληψη ευθύνης ώστε να δημοπρατηθεί γρήγορα το έργο. Δεσμευόμαστε ν α ξεπεράσουμε εμπόδια . Είμαι εδώ για να ανακοινώσουμε και την έναρξη της καμπάνιας που φέρει τον τίτλο « Ζήσε αθλητικά». Μπροστάρηδες  έχει ολυμπιονίκες και ανθρώπους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό. Στόχο έχει να φθάσει ο αθλητισμός και οι ολυμπιακές αξίες στους νέους.  Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις βγάζοντας μπροστά αθλητές που μας έχουν συγκινήσει όλους. Η επίσημη  ανακοίνωση θα γίνει  την επόμενη εβδομάδα. Η περιφέρει και ο δήμος θα είναι από τους πρώτους που θα συνεργαστούμε ώστε να πραγματοποιήσουμε σειράς δράσεων με αποδέκτες τους μαθητές. Οι νέοι μας θέλουμε να μάθουν να παλεύουν να βάζουν στόχους να αγωνίζονται για αυτούς να έχουν όνειρα και όραμα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης .

Η  φετινή χρονιά όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης είναι γεμάτη από αθλητικές διοργανώσεις.

«Μπορούμε θα διεκδικήσουμε αθλήματα που μπορούν να φιλοξενηθούν από το δήμο και την Περιφέρεια σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα κατά τόπους αθλητικά σωματεία.Μπορούμε να πετύχουμε πολλά», είπε ο υφυπουργός

«Έχουμε κάνει σημαντική δουλειά αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε ανάγκη τη συνεργασία γιατί οι καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες», είπε ο κ. Χατζημάρκος.

Για την υπογραφή του μνημονίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη με σκοπό την ένωση των δυνάμεων τους για την ελάττωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ταχύτερη εκτέλεση αθλητικών έργων. Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο με τον κ. Αυγενάκη να δηλώνει σαν πρώτο αθλητικό έργο την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Αρχαγγέλου, κάτι που ζητά μετ’ επιτάσεως η αθλητική κοινωνία της περιοχής.

Ο υφυπουργός αθλητισμού στην σύντομη τοποθέτηση του εξήρε το έργο της Περιφέρειας που με σχέδιο και πρόγραμμα έχει καταφέρει να συντηρήσει εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις, να κατασκευάσει νέα αθλητικά έργα και να διοργανώσει μέχρι παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, όλες με επιτυχία. Υποστήριξε, μάλιστα, πως στο σχέδιο αυτό το υπουργείο θα σταθεί αρωγός και θα ακολουθήσει με πραγματική βοήθεια το υπάρχον πρόγραμμα.

Ο περιφερειάρχης με την σειρά του ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την μέχρι τώρα πολυεπίπεδη συνεργασία τους, αλλά κι αυτήν που θα  ακολουθήσει, λέγοντας, παράλληλα, πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο το σχέδιο συντήρησης, βελτίωσης και κατασκευής νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, γιατί μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα προαγωγής και ανύψωσης του αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στις 20:00 σήμερα στο κέντρο Απολλωνιάτισα.

 190 total views,  2 views today