Με στόχο την πραγματοποίηση ενός μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος σε μία από τις πέντε πόλεις στις οποίες φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Δωδεκανήσιοι φοιτητές, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνάντηση των προέδρων των αντίστοιχων φοιτητικών συλλόγων με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Εντεταλμένο σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Οι Γιώργος Καραγιάννης από την Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Κουφού από την Πάτρα, Κώστας Φλοσκάκης από το Ρέθυμνο, Αντώνης Χαροκόπος από το Ηράκλειο και Μενέλαος Μπαριανάκης από την Αθήνα, έθεσαν στο τραπέζι το αίτημα να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση με την συμμετοχή μουσικο – χορευτικών σχημάτων και καλλιτεχνών από τα Δωδεκάνησα, σε μία από τις πόλεις που θα επιλεγεί. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι στα πλευρό τους και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια, όπως τους διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δωδεκανησιακοί φοιτητικοί σύλλογοι στις αντίστοιχες πόλεις, αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα, πάντα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο Εντεταλμένος σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφέρεια, στηρίζουν πάντα τέτοιες προσπάθειες. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για Δωδεκανήσιους φοιτητές και εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς πέρα των ορίων των νησιών της περιφέρειάς μας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι να δοθεί βάρος στον αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα της εκδήλωσης και οποιασδήποτε άλλης διοργανωθεί αργότερα, για να αναδειχθεί το πολιτισμικό στοιχείο των νησιών της περιφέρειάς μας.
Οι φοιτητές θέλησαν με αυτό τον τρόπο και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να προωθήσουν τον Πολιτισμό των νησιών, την μουσική, τον χορό και την παράδοσή μας, στις πόλεις όπου σπουδάζουν.
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να γνωρίσει και η υπόλοιπη Ελλάδα τις δικές μας, νησιώτικες παραδόσεις.
Επιπλέον, σχεδιάζουμε μία μεγάλη εκδήλωση στην Ρόδο με τοπικά μουσικο – χορευτικά σχήματα και καλλιτέχνες κατά την διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Τα έσοδα θα διατεθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη να συνεχίσουν τις σπουδές τους αλλά και για φιλανθρωπικό σκοπό».

 206 total views,  2 views today