Μουτσάκης: Γιατί ασχολούμαστε με την πολιτική | Δήλωση υποψηφιότητας

397

Την υποψηφιότητα του για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές της  8ης Μαίου ανακοίνωσε  με δελτίο τύπου ο κ. Νίκος Μουτσάκης.

Στο κείμενο του εκφράζει τις θέσεις του για το ΠΑΣΟΚ  τονίζοντας πως  επέστρεψε και καθημερινά ανακάμπτει και εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως αξιόπιστη επιλογή δίνοντάς του πολιτική διέξοδο σε μια δύσκολη συγκυρία που έχει λυγίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Όμως η άνοδος δεν θα αποτελέσει έργο ενός ατόμου, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας», σημειώνει ο κ. Μουτσάκης.

Η ανακοίνωση του έχει ως ακολούθως:

Προσωπικά επειδή πιστεύω ότι μπορώ να γίνω μέρος μίας αλλαγής της γενιάς μου, που θα αφορά τη γενιά μου. Μία γενιά που πολλοί προεξοφλούν χωρίς μέλλον, τελειωμένη εξαιτίας των προηγούμενων. Αλλά σήμερα, τελειωμένη είναι μόνο κάθε πρακτική που προέρχεται από τους βολεμένους των συντεχνιών και των συμφερόντων.

Παρ’ όλα αυτά αν η ίδια αυτή γενιά δεν δείξει τον άλλο δρόμο, αν δεν κάνει το βήμα, αν δεν σπάσει τα φράγματα, τότε θα επικρατήσει ξανά ό,τι γκρέμισε την Ελλάδα και τον Δημοκρατικό χώρο.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου, έδειξε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα κι όλοι εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε και να τιμήσουμε την εντολή του μελών και των φίλων της παράταξής μας. Μία εντολή – ψήφο εμπιστοσύνης στη νεότητα και την Αλλαγή.

Όσοι συμμετείχαμε και στελεχώσαμε το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη περίοδό του, όσοι μείναμε στα δύσκολα, όσοι σεβαστήκαμε κάθε διαδικασία και αγωνιστήκαμε για να κρατηθεί όρθιο το Κίνημα, σήμερα με την ίδια ευθύνη δηλώνουμε «παρών» για την νέα πορεία του Κινήματος.

Έχουμε πλέον ευθύνη να αποκαταστήσουμε τη σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Να νοηματοδοτήσουμε από την αρχή τις πολιτικές διαδικασίες, την ενασχόληση με τα κοινά. Κυρίως όμως έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε το στοίχημα της ενασχόλησης της νέας γενιάς με τα κοινά, με τις ανάγκες και τα προβλήματά της σύγχρονης κοινωνίας, να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να θέσουμε τις βάσεις για μια να μια νέα πορεία. Αν όχι εμείς, ποιοι;

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και καθημερινά ανακάμπτει και εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως αξιόπιστη επιλογή δίνοντάς του πολιτική διέξοδο σε μια δύσκολη συγκυρία που έχει λυγίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όμως η άνοδος δεν θα αποτελέσει έργο ενός ατόμου, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας.

Έτσι, στις 8 Μαΐου θα προσθέσω τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια αυτή θέτοντας τον εαυτό μου υποψήφιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Νότιας Δωδεκανήσου, προκειμένου συλλογικά να δώσουμε λύση σε κάθε δημοκράτη πολίτη που αναζητά ένα πολιτικό φορέα με καθαρό, κρυστάλλινο λόγο και άποψη, που αναζητάει ένα φορέα ικανό να υψώσει το ανάστημα του σε ότι κρατάει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου πίσω.

Δηλώνω πως θα είμαι υποψήφιος για τις εκλογές ανάδειξης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων.