Μπακογιάννη για Πούτιν: Θα αντιδράσουν οι πολίτες της Ρωσίας και θα τον απομακρύνουν

161

«Οι Ρώσοι έχουν αποδεχτεί τον Ζελένσκι και έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να υπογράψει τη συμφωνία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημείωσε όμως ότι ο Πούτιν θέλει να καταλάβει όλον τον Νότο αποκόπτοντας την Ουκρανία από τη θάλασσα. «Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι εκείνος ο Ουκρανός ηγέτης που θα δεχτεί να υπογράψει μια συμφωνία για ακρωτηριασμένη Ουκρανία», είπε στον ΣΚΑΪ 100,3

Η ίδια εξήγησε ότι  Ζελένσκι φαίνεται να έχει αποδεχθεί να μη μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ να μείνει χώρα ουδέτερη όπως η Φινλανδία, ωστόσο το θέμα της συμμετοχής της στην ΕΕ θέλει να μείνει ανοιχτό.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη λογική του κ. Πούτιν  ο οποίος τίναξε στον αέρα την εικοσαετή διακυβέρνησή του. «Θα έρθει η ώρα που η αντίδραση των μέσων πολιτών της Ρωσίας θα τον απομακρύνει από την εξουσία», επισήμανε.

Αναφερόμενη στις κυρώσεις της Δύσης, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι το μήνυμα έχει φτάσει και στη γειτονιά μας. «Όταν αποφασίσει η Δύση να βάλει κυρώσεις, τις βάζει και το μήνυμα αυτό το πήραν οι γείτονές μας».

Εκτίμησε δε ότι το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να υπάρξουν εντάσεις με την Τουρκία .

Πηγή: iefimerida.gr