Μπαράκας: Και διώροφο λεωφορείο – καντίνα ξεφύτρωσε σε παραλία της Ιξιάς!

457

Το θέμα με τις καντίνες που εμφανίζονται στις παραλίες της Ρόδου επανέφερε μιλώντας στον  Sky σήμερα   το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25 Θανάσης Μπαράκας με αφορμή διώροφο  λεωφορείο σε ακινησία  που έχει τοποθετηθεί σε σημείο του ακινήτου  Ψιμόριφου στην Ιξιά.

«Σε αυτόν τόπο δεν υπάρχει πολιτική βούληση να μπει φρένο σε ότι γίνεται στις παραλίες. Αποδείχθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι στην ουσία δεν ελήφθη απόφαση. Να ενεργοποιήσει τη διεύθυνση υγείας η ΠΝΑΙ  στις καντίνες που έχουν γίνει εστιατόρια να βάλει πρόστιμα και να αφαιρούνται οι άδειες . Έχει η ΠΝΑΙ αρμοδιότητα κα μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο», είπε η κ. Μπαράκα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαράκας :

«Σε οικόπεδο που διεκδικεί ο  δήμος ξεφύτρωσε διώροφο λεωφορείο που θα γίνει καντίνα. Όταν κανείς δεν  παρεμβαίνει  κάνουν ότι θέλουν.  Αν ο χώρος είναι ιδιωτικός ή  δημοτικός είναι κάτι που  περιπλέκει τα πράγματα.  Σε αυτόν τόπο δεν υπάρχει  πολιτική βούληση να μπει  ένα φρένο σε ότι γίνεται στις παραλίες. Αποδείχθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πως  αποφάσισαν να πάει η αρμοδιότητα στους δήμους;  Η αρμοδιότητα δεν μπορεί να περάσει  ούτε στον Α ούτε στον Β βαθμό αυτοδιοίκησης.  Βάσει του νόμου  3852 και του  άρθρου 280 την αρμοδιότητα για το θέμα  την έχουν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις»

Ο κ.Μπαράκας είπε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης  Β. Καμπουράκης έπρεπε να ζητήσει την αρμοδιότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Να βγει ο πρόεδρος της ΠΕΔ να ζητήσει την αρμοδιότητα από την αποκεντρωμένη.  Με αυτά που γίνονται  οι καταπατητές τρίβουν τα χέρια τους.  Εμάς ως κόμμα δεν  θα μας δείτε να κάνουμε εκδηλώσεις σε αυτά τα μαγαζιά άλλοι όμως  κάνουν.

«Να ενεργοποιήσει τη διεύθυνση υγείας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  για τις καντίνες  που έχουν γίνει εστιατόρια να βάλει πρόστιμα και να αφαιρούνται οι άδειες από αυτέ στις κατασκευές . Έχει η ΠΝΑΙ  αρμοδιότητα κα μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Το λεωφορείο δεν  έχει πινακίδες και είναι σε ακινησία. Νόμοι υπάρχουν. Να τους   τηρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες», είπε ο κ. Μπαράκας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Θέση στο θέμα κλήθηκε να πάρει και  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Το θέμα με τις καντίνες αγγίζει και  τα ξενοδοχεία που υπόκεινται σε πολλούς ελέγχους και πρέπει να διαθέτουν πλειάδα αδειών. Δίπλα μας αθέμιτα μπορεί να λειτουργούν τέτοιες επιχειρήσεις.  Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τη δική τους δουλειά.  Εμείς  ζούμε την παραξενοδοχεία . Αυτό που γίνεται είναι παραεστιατορική  τέχνη και η παραοικονονομία.

«Έχουμε ζήσει τέτοιου είδους προβλήματα. Πολλοί θεωρούν πως δεν έχουμε δικαίωμα να φωνάζουμε για την αθέμιτη παραξενοδοχεία. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν  λειτουργούν σωστά. Όμως οι έλεγχοι θα έπρεπε   να γίνονται  αυτόνομα χωρίς πολιτική εντολή», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων  Γιάννης Κλούβας

Ως πονεμένη ιστορία χαρακτήρισε το θέμα με τις καντίνες που εμφανίζονται στις παραλίες ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Γιάννης Κλούβας.

Πονεμένη ιστορία είναι  οι καντίνες στις παραλίες . Το θέμα είναι παλιό και το έχουμε πολεμήσει χωρίς αποτέλεσμα. Στείλαμε εξώδικα προσφύγαμε στον εισαγγελέα και δεν έγινε τίποτε. Είχαμε μια παράξενη αντιμετώπιση από την πολιτεία μετά. Δεν γίνεται τίποτε γιατί ίσως υπάρχουν έσοδα από αυτή την ιστορία. Μελλοντικά από μια καντίνα λαμβάνει χρήματα ο Δήμος ενώ η ΚΥΔ εισπράττει πρόστιμα.

Η απάντηση που είχαμε  τότε από την ΚΥΔ είναι πως οι ιδιοκτήτες αυτών των κατασκευών είναι οι   μόνοι που μας πληρώνουν σε μετρητά τα πρόστιμα.

Η φωτογραφία είναι από το Facebook του δικηγόρου Χρήστου Μαλλιαράκη