Ερωτηματικά και δυσαρέσκεια  στην κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το ατόπημα του δημάρχου Ρόδου, να μην επιτρέψει στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλη Περίδη την είσοδο στο γραφείο του, παρά το γεγονός ότι συνόδευε τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, τονίζει σε ανακοίνωσή του το μέλος της Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου Θανάσης Μπαράκας.

Το θέμα είχε αναδείξει ο sky από την πρώτη στιγμή, προκαλώντας αντιδράσεις στους κόλπους του Δικηγορικού Συλλόγου ως προς την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του κ. Καμπουράκη, έναντι του θεσμού.

Αναλυτικά ο κ. Μπαράκας σημειώνει:

Η άρνηση προκάλεσε ερωτηματικά, γιατί  ποτέ  μέχρι τώρα ο κ.Αντώνης Καμπουράκης δεν είχε προβεί σε μια τέτοια κίνηση,  όντας ευγενής με όλους τους επισκέπτες στο  Δήμο Ρόδου. Δυσαρέσκεια, γιατί  το αξίωμα  του Δημάρχου το οποίο υπηρετεί, επιβάλει σεβασμό  πάνω από  όλα στους θεσμούς αλλά και στα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ο κ. Βασίλης Περίδης εκπροσωπεί το δικηγορικό σώμα στη Ρόδο, που αγωνιά και αυτό όπως όλη η κοινωνία για τα προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις  του Κτηματολογίου.

Ο σεβασμός λοιπόν  στους θεσμούς, είναι σεβασμός στην ίδια τη Δημοκρατία που τραυματίζεται, από ατοπήματα σαν αυτό στον οποίο υπέπεσε ο Δήμαρχος.

Η ασέβεια στους θεσμούς και στα πρόσωπα που τους υπηρετούν, δημιουργεί αδιέξοδα και προκαλεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών, που βλέπουν σε μια  εποχή γεμάτη δυσκολίες να επικρατούν οι διαχωρισμοί  οι αποκλεισμοί  και όχι η ενότητα που έπρεπε να διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού για την επίλυση των προβλημάτων που απειλούν όλους.  Δεν υπάρχει  ενότητα,  δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς αλλά  αυταρχισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση γαλάζιος αυταρχισμός. Θυμίζουμε το περιστατικό με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλία Τσέρκη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο.  Για όσους πιστεύουν πως το  λαμπερό περιτύλιγμα, με το οποίο  παρουσιάζει διαρκώς όσα κάνει η περιφερειακή αρχή μπορεί να το  επισκιάσει και αυτό, θυμίζουμε πως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου δεν δόθηκε ο λόγος  στον  πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη. Φιμώθηκε τότε ο εκπρόσωπος του ιατρικού κόσμου που είχε τόσα να πει για την πανδημία  στον πρωθυπουργό. Φιμώθηκε ένας επιστήμονας που παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα,  στη Ρόδο και τα άλλα νησιά   και πρέπει να έχει λόγο  ειδικά στον πρωθυπουργό για να διεκδικήσει λύσεις.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν θέσει οι διαχωρισμοί, οι αποκλεισμοί και κυρίως ο αυταρχισμός. Εκείνοι που υπηρετούν τόσο στον Α όσο  και στον Β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να  κατανοήσουν πως όταν προβαίνουν σε αποκλεισμούς σαν αυτόν του κ. Περίδη, αποκλείουν στην ουσία την  ίδια την κοινωνία. Αποκλείουν τους πολίτες που σε τελική ανάλυση, τους εξέλεξαν  και τους τοποθέτησαν στις θέσεις που σήμερα υπηρετούν.

Σεβασμός λοιπόν στους πολίτες που έχουν και μνήμη και κρίση.

 Μπαράκας Αθανάσιος

Μέλος  της Πολιτικής Γραμματείας  του  ΜέΡΑ 25

 322 total views,  2 views today