Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αφού η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να αξιοποιήσει διαδικαστικά ζητήματα προκειμένου να εκφράσει την πολιτική αντίθεση του κόμματός της (που διαπνέει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης) στο «κλείσιμο» των εργασιών με ένα πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν εντοπίζει ευθύνες σε υπουργούς.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχικά μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης της επιτροπής, παρά το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί από αυτήν. Μετά από διαβουλεύσεις συμφωνήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να παραμείνει στην αίθουσα δίχως δικαίωμα λόγου και ψήφου. Παρόλα αυτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου. Στη συνέχεια επέμενε να σταματήσει η συνεδρίαση προκειμένου αυτή να συζητηθεί, υποστηρίζοντας ότι έχει καταθέσει έγγραφο αναπλήρωσης από την ίδια του εκπροσώπου της Πλεύσης Ελευθερίας στην Εξεταστική Επιτροπή.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επιχείρησε να ξεκινήσει την συνεδρίαση. Όμως εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποχρεώθηκε να κάνει διαλλειμμα των εργασιών αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να μιλήσει ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με τον οποίο και ξεκίνησε η συνεδρίαση.
Ανάμεσα στον Δ. Μαρκόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανταλλάχθηκαν έντονες εκφράσεις. Με τον πρόεδρο της επιτροπής να λέει απευθυνόμενος προς την πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και τη λογική σας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.
Τελικά αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα προκειμένου αυτή να συνεχιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Έως στιγμής πάντως δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπάρξει συζήτηση πέραν των διαδικαστικών θεμάτων. Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση πρόκειται να καταγγείλει προσπάθεια συγκάλυψης, αφού το πόρισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία δεν γίνεται αποδεκτό από κανένα άλλο πολιτικό κόμμα.