Περί τις 380.000 ευρώ διεκδικούν από το Δήμο Ρόδου 160 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και απασχολούμενοι σε προγράμματα όπως για παράδειγμα το « Βοήθεια στο Σπίτι».
Για το θέμα αυτό συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με το προεδρείο του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου.
Οι εργαζόμενοι στηρίζονται στη νομοθέτηση της ευχέρειας στα δημοτικά συμβούλια να μην ασκούν εφέσεις σε πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν δημοτικούς υπαλλήλους αποφασίζοντας την αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.
Σημειώνεται ότι αυτά έχουν καταργηθεί στο δημόσιο από το 2012 με τον μνημονιακό νόμο 4093).
Σε αρκετούς ΟΤΑ όμως οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια και διεκδικούν τα χρήματα τους.
Έτσι το φαινόμενο της διεκδίκησης αναδρομικών και επαναφοράς των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας έχει λάβει σε δήμους (αλλά και στο δημόσιο) εκρηκτικές διαστάσεις .
Παρόλα αυτά, αρκετοί δήμοι αρνούνται να ασκήσουν εφέσεις εφόσον τους δίνει την ευχέρεια ο νόμος Σκουρλέτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ψηφίστηκε το 2017) ,και έτσι άρχισαν ήδη να καταβάλλουν τα χρήματα για μια διετία η τριετία , σε πλήθος εργαζομένων τους.
Στο Δήμο Ρόδου ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος άκουσε σήμερα τους εργαζόμενους που του παρέδωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δεσμεύθηκε να απαντήσει μετά την σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων φρόντισαν να έχουν καλή πληροφόρηση και έτσι συναντήθηκαν και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου ο οποίος τους ενημέρωσε ότι … λεφτά υπάρχουν.
Δεν αποκλείεται πάντως αν δεν καθυστερήσει η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο θέμα να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στις 14 Ιανουαρίου.

 176 total views,  2 views today