Μπορεί να είναι 10 και 11 χρονών αλλά έκλεψαν την παράσταση στα Θεοφάνεια

556

Την  παράσταση έκλεψαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων που έγινε  στην πόλη της  Ρόδου έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού οι δύο μικροί μαθητές που έπεσαν στο νερό μαζί με τους μεγαλύτερους κολυμβητές για να πιάσουν τον  Τίμιο Σταυρό.

Τι και αν είναι δέκα και έντεκα χρονών αντίστοιχα και πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο . Το λέει η καρδιά τους όπως φαίνεται. Αψήφησαν το κρύο άφησαν κατά μέρος τις άλλες τους  ασχολίες, τα μαθήματα ενδεχομένως σήμερα το  παιχνίδι και τον υπολογιστή  και έπεσαν  στο νερό για να πιάσουν το   Σταυρό  και  να  πάρουν την ευλογία του Κυρίου. Έστειλαν ίσως και χωρίς να το θέλουν μηνύματα στους μεγαλύτερους και έδειξαν πως η νέα γενιά στην ουσία δεν απομακρύνεται από τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Ο Μιχάλης Μαυρίδης είναι  δέκα ετών   μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου.   Ο δεύτερος μαθητής είναι ο  Θάνος Καρυοφυλλάκης 11 ετών  και φοιτά στο 2ο Πειραματικό Σχολείο της Ρόδου.  Ακολούθησε την παράδοση του πατέρα του που πέρσι βούτηξε και έπιασε το
Σταυρό.

Στη φωτογραφία ποζάρουν  μαζί με τους μεγαλύτερους κολυμβητές άνδρες και γυναίκες που βούτηξαν από το μόλο που είναι μπροστά από τα δικαστήρια για  να πιάσουν το σταυρό. Nα σημειωθεί πως συμμετείχαν όχι δύο αλλά τέσσερις γυναίκες.

Φέτος  έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό που έριξε στο νερό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος  οι :

Θάνος Καρυιοφυλλάκης

Σωτήρης Παλαλάς

Ελένη Καραγιάννη

Μιχαήλ Μαυρίδης

Αντώνης Καρπαθάκης

Σωτήρης Δημόπουλος

Μαρία Τσιμέττα

Σταμάτης Μαραβέλιας

Γιώργος Ζαρίφης

Σωτήρης Οίκουτας

Μιχαήλ Τριανταφύλλου

Νομικός Τσάταρος

Μαρία Τζίνη

Βαγγέλης Καρυοφυλλάκης

Σοφία Σταυρίδη