Η Κάλυμνος ετοιμάζεται να μπει σε ολικό lockdown, μετά και τα 11 νέα κρούσματα στο νησί που αυξάνουν δραματικά το σύνολο των νοσούντων. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, μιλώντας στον sky τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες και πρώτος ο ίδιος αναλαμβάνει τη δική του πολιτική ευθύνη.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν σήμερα αφού προηγηθούν οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

«Όταν σ’ ένα τόπο κάτι δεν πάει καλά, φταίνε όλοι και πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Ο κόσμος είναι απείθαρχος, αλλά εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Πάμε στο κατακόκκινο, έχουμε περί τα 100 ενεργά κρούσματα σε πληθυσμό 16 χιλιάδων και βρισκόμαστε σε δρόμο πολύ επικίνδυνο», είπε σχετικά. Παράλληλα για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση προς την τοπική κοινωνία να τηρήσει τα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. «Απευθύνω έκκληση να είναι πειθαρχημένοι από δω και πέρα οι πολίτες στο θεοσκότεινο τούνελ που βρεθήκαμε και να τηρούν τα μέτρα προστασίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρινιστικά είπε, ότι δεν επέρριψε ευθύνες στο Μητροπολίτη κ. Παίσιο σε χθεσινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κάλυμνο το αίτημα του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για απαγόρευση μετακίνησης από το νησί των σφουγγαράδων προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν.

Για άστοχη κι απαράδεκτη απόφαση του κ. Νικηταρά, έκανε λόγο μιλώντας στο σταθμό μας ο Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου τόνισε ότι ο συνάδελφός του δήμαρχος Κω οδηγεί με την ενέργειά του σε κοινωνικούς αποκλεισμούς και δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να λάβει τέτοια απαράδεκτη απόφαση. «Αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Είναι μία απαράδεκτη ενέργεια στην οποία δεν έπρεπε να προβεί. Την ιστορία θα την οδηγήσω στα άκρα αν δεν ανακαλέσει την επιστολή προς τον κ. Χαρδαλιά, γιατί η περίοδος είναι ευαίσθητη» προειδοποίησε ο Δημήτρης Διακομιχάλης.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μπουν τέτοιες δεσμεύσεις. Παλεύω για την ανάπτυξη του τόπου μου, αυτή είναι η αγωνία μας και σε καμία περίπτωση δε θέλω να κάνω το νησί Σπιναλόγκα, δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.

Όπως είπε χθες ταξίδεψαν από την Κάλυμνο προς την Κω 14 άτομα και 3 παιδιά κι έφυγαν 24 άτομα προς το γειτονικό νησί. Εκφράζω μία τοπική κοινωνία, αγωνιούμε για τους συνανθρώπους μας στην Κάλυμνο και στέκομαι δίπλα τους, αλλά πρέπει να προφυλάξουμε και το δικό μας νησί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Δήμαρχος Κω έκανε μία ακόμη γκάφα και προσπαθεί τώρα ν’ αναδιπλωθεί για τον αποκλεισμό των Καλυμνίων. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε ανάλογες γκάφες κατά καιρούς και δε με εκπλήσσει η στάση του. Ο κ. Νικηταράς λειτουργεί κατά το δοκούν κι ενδιαφέρεται για τη δημοτικότητά του…», δήλωσε από την πλευρά του στον sky ο τεως Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, εξαπολύοντας επίθεση στον Δήμαρχο γι’ αυτή την απόφαση.

«Δε χωρούν τέτοιες αντιλήψεις, όπως αυτή του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, που διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες. Αντί να δούμε πώς θα κατοχυρώσουμε τα νησιά μας, ενόψει και της νέας τουριστικής σεζόν, το παιχνίδι φαίνεται πως χάνεται. Προσωπικά, ευχαριστώ τον Γιώργο Κυρίτση για τη στάση του, γιατί πρέπει να πω ότι οι Καλύμνιοι το πήραμε άσχημα…», δήλωσε μεταξύ άλλων στο σταθμό μας ο πρωην Δήμαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι και στα τέλη Δεκεμβρίου, ο κ. Νικηταράς είχε στείλει ανάλογη επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που δεν είχε γίνει δεκτή.

 995 total views,  2 views today