Το έργο που έχει γίνει από το Λιμενικό Ταμείο υπερασπίστηκε σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που έγινε στο Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος τόνισε πως το Λιμενικό Ταμείο είναι από τα λίγα στη χώρα που λειτουργούν αποτελεσματικά.
Μνεία έκανε στην καλή διαχείριση των πόρων που είχε στη διάθεση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου από διάφορα προγράμματα αλλά και τα δικά του έσοδα.
Στην με προεκλογικό χροιά ομιλία του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου τόνισε τα ακόλουθα :
«Το Λιμενικό Ταμείο είναι πολυσυλλεκτικός φορέας με κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες. Υπήρχε όμως και υπάρχει απόλυτη και αγαστή συνεργασία.Αυτό είναι ο στόχος και η επιθυμία όσων ασχολούνται με τα κοινά. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ βρίσκομαι και σε άλλες περιοχές και βλέπω πως γίνεται εκεί τα ζητήματα των λιμενικών δομών. Υπήρξε φιλολογία για τα λιμενικά ταμεία και την αποτελεσματικότητα τους. Μπορεί σε κάποιες περιοχές να υπάρχουν δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες. Το δικό μας Λιμενικό Ταμείο και μέσα από τη συνεργασία που έχετε όλοι οι συμμετέχοντες στο διοικητικό συμβούλιο λειτουργεί με αποτελεσματικότητα διαφάνεια. Παρά την υστέρηση σε προσωπικό καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σε μια δύσκολη συγκυρία ότι πρόγραμμα ήταν διαθέσιμα. Αξιοποιήσαμε και τους ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου. Το να έχεις πλεόνασμα δείχνει τη σωστή λειτουργίας της διοίκησης. Μας έχουν προσάψει ότι δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Να συνεχίσετε με την ίδια ζέση και τη συνεργασία όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά», είπε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που τόνισε πως ένα από τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου είναι το λιμάνι της Σύμης.
«Δεν είναι τυχαίο που το έργο εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο» , σημείωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν φέτος.
«Ευελπιστούμε φέτος να ξεκινήσουν και άλλα έργα όπως αυτό που αφορά την επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου, η ασφάλεια των λιμένων οι παρεμβάσεις στα αλιευτικά καταφύγια στις Φάνες, στη Λίνδο, στο Πλημμύρι και αλλού. Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Ρόδου από τη Σορωνη μέχρι την Ιξιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Στο έργο που έχει γίνει από το ΔΛΤΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του φορέα κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
«Έχουμε να διαχειριστούμε και τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τα έργα που είχαμε σχεδιάσει εδώ και τέσσερα χρόνια τα περισσότερα υλοποιήθηκαν . Προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπής όσο γινόταν. Το Λιμενικό Ταμείο από οικονομικής απόψεως δεν έχει πρόβλημα αφού έχει αποθεματικό ύψους 4.000.000 ευρώ. Αυτό θα διατεθεί σε έργα που έχουμε προγραμματίσει. Τρέξαμε για να εκπονήσουμε μελέτες για την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από διάφορα προγράμματα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην ανάπλαση της χερσαία ζώνης στο λιμάνι της Ακαντιάς , στην κατασκευή του κτιρίου επιβατών και άλλα έργα.
«Αξιοποιήσαμε όσο γινόταν το Καρνάγιο στην περιοχή Καναμάτ.Το έργο ήταν αφημένο στην τύχη του. Παραχωρήσαμε τη δομή σε ιδιωτική εταιρεία. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και ασφαλής. Ευελπιστούμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του. Μιλάμε για μια επένδυση της τάξεως των 10.000.000 ευρώ», είπε ο κ. Χριστοδούλου και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση και πλήρης λειτουργία του καρνάγιου θα συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.
Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στο έργο που αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας των τριών λιμένων στη Ρόδο .
«Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 3.000.000 από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Η διαδικασία έχει προχωρήσει και σύντομα θα αποσφραγιστούν οικονομικές προσφορές. Θέλουμε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το συντομότερο», είπε ο κ.Χριστοδούλου.
Μνεία έκανε ο κ. Χριστοδούλου στην εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά τη διάβρωση των ακτών στη Ρόδο.
«Ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες. Τώρα είναι σε φάση η περιβαλλοντική μελέτη. Γίνονται ενέργειες για την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ», είπε ο κ.Χριστοδούλου.
Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο στις Φάνες ο κ.Χριστοδούλου τόνισε πως το έργο για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζει θα προχωρήσει.
Ο κ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στη στήριξη που παρέχει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Τη στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου με προσωπικό ζήτησε επίμονα η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μαρίκα Δεληγιάννη.
Όπως τόνισε ουδένα έργο μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν γίνουν προσλήψεις προσωπικού. Ακολούθησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

 516 total views,  2 views today