Η σεζόν ανοίγει το Σάββατο -Κινητοποίηση την Παρασκευή στο ΕΚΡ

1357

Προετοιμάζεται η χώρα για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα του πλέον ασφαλούς προορισμού, κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο τη φετινή θερινή σεζόν, τη δεύτερη με όρους πανδημίας. Μάλιστα το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για το άνοιγμα και τις αφίξεις από το εξωτερικό θα δώσει αύριο ο υπουργός Τουρισμού.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν επαναπροσληφθεί στη Ρόδο μόλις 100 ξενοδοχοϋπάλληλοι (!), όπως δήλωσε στον sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, αφού οι περισσότεροι θα ξεκινήσουν την εργασία τους στα ξενοδοχεία στο τέλος του μήνα ή τον Ιούνιο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις τουριστών και πολλές μονάδες θα καθυστερήσουν την επαναλειτουργία τους.

Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον ίδιο λόγο το ΕΚΡ αναφέρει:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στηρίζει την κινητοποίηση που εξήγγειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00 μμ έξω από το Ε.Κ.Ρ.

Καλεί τα σωματεία-μέλη του αλλά και όλους τους συναδέλφους – εργαζόμενους από όλους τους κλάδους να δώσουν δυναμικό παρόν σε μία περίοδο που κατακτήσεις χρόνων και εργασιακά δικαιώματα αμφισβητούνται και με την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου κινδυνεύουν να καταργηθούν.

Η δικαιολογία ότι θα «τρέξουν άλλοι για εμάς» δεν υπάρχει!! Όλοι μαζί πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να δείξουμε τη δυναμική μας για να καταλάβει η Κυβέρνηση και αυτοί που νομοθετούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!

Κανείς εργαζόμενος μόνος του!!

Όλοι την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00μμ έξω από το Ε.Κ.Ρ!!

Η ανοχή και η αντοχή  μας τελείωσε και πρέπει το μήνυμα να το λάβουν ΟΛΟΙ!!