Μόνο με διεθνές δίπλωμα ΙΧ στην Ελλάδα οι τουρίστες εκτός ΕΕ

1732

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ομογενείς συμπατριώτες μας από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και επισκέπτες από άλλες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αυτό οφείλεται στην απαίτηση διεθνούς άδειας οδήγησης, που εμποδίζει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να ενοικιάσουν αυτοκίνητα σε ομογενείς συμπατριώτες μας που έχουν άδεια οδήγησης από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι χιλιάδες ομογενείς συμπατριώτες μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία δεν μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα προκαλεί απώλεια δημοσίων εσόδων και έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.

Τονίζει ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα αλλά προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να τα υπερβούν, κάτι που οφείλει να κάνει και η χώρα μας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, ζητά από την κυβέρνηση να κατατεθεί άμεσα, νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου, για όσο χρόνο ισχύει η βίζα εισόδου τους στη χώρα, μόνο με την εθνική άδεια οδήγησης που διαθέτουν εφόσον σε αυτήν τα στοιχεία αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.