Στη Ρόδο αύριο ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ο οποίος θα επισκεφθεί  το mega εμβολιαστικό κέντρο  στις Καλυθιές και να ενημερωθεί για τους  εμβολιασμούς που γίνονται στο νησί.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο της Ρόδου που έχει μείνει με μια αναισθησιολόγο ενώ υπάρχουν και άλλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.  «Δεν έχουμε ενημέρωση για επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο δήλωσε στον sky o διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης», δήλωσε ο κ. Ρουμάνης.

Καταπέλτης για το γεγονός ότι νοσοκομείο έχει μείνει με μια αναισθησιολόγο ήταν και σήμερα μιλώντας στον Sky η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

Καταπέλτης για το γεγονός ότι νοσοκομείο έχει μείνει με μια αναισθησιολόγο ήταν και σήμερα μιλώντας στον Sky η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

«Από τον περασμένο Απρίλιο είχαμε μείνει δύο αναισθησιολόγοι και έγινε αμέσως αναστολή χειρουργείων.  Παρά ταύτα κάποιοι θέλησαν να μην εκτεθούν για να μην πάρουν το βάρος που τους αναλογεί . Είχαν δύο μήνες στη διάθεση τους χρόνο για να καλύψουν τα κενά. Έγιναν αποσπασματικές κινήσεις με τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από άλλα  νοσοκομεία μόνο. Από τις 4 Ιουνίου έχω μείνει μόνη μου ενώ ο κ. Ροιλός  δεν απάντησε στην έκκληση μου για λύση του προβλήματος», δήλωσε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε πως με  μπαλώματα  το τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει.

“Δεν μπορεί εμένα που έχω μείνει μόνη μου θα μου ζητούν να κάνω 12 εφημερίες. Να δώσουν λύση γιατί το νοσοκομείο εξαιτίας του προβλήματος αυτού έχει τερματίσει. Δεν μπορεί μια ΥΠΕ με τόσα νοσοκομεία υπό την ευθύνη της  να μην μπορεί να μετακινήσει αναισθησιολόγους στη Ρόδο”, τόνισε και πρόσθεσε πως για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται 4 αναισθησιολόγους.

Στο νησί  σύντομα θα βρεθεί και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς Αιγαίου κ. Χρήστος Ροιλός που θα εξετάσει τις ελλείψεις τα κέντρα υγείας του νησιού όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης.

 1,433 total views,  2 views today