Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, για την αποστολή του υγειονομικού υλικού στην Πάτμο και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ύστερα από τις αποκαλύψεις που έκανε στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιώργος Τσουκαλάς και την απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας με επίθεση εναντίον της παράταξής του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε σήμερα στον sky.

«Είναι καιρός η περιφερειακή αρχή να αντιληφθεί, πως αυτό που προέχει δεν είναι οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής για να περιοριστεί η πανδημία και να σώζονται ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο κ. Γλυνός και πρόσθεσε:

“Συνηθισμένοι είμαστε και γι αυτό τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε λίγο διαφορετικά. Δε θα γίνω συνομιλητής της κας Γιασιράνη, εγώ απευθύνομαι προσωπικά στον Περιφερειάρχη, γιατί για όλα αυτά την ευθύνη έχει ο ίδιος. Σε μία εποχή που ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και συλλήβδην όλοι οι πολιτικοί συγχαίρουν τους γιατρούς και ζητάνε τη βοήθειά τους και τους εμπιστεύονται, οι μόνοι που δεν το εφαρμόζουν είναι οι της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου.

Εγώ δεν προσωποποιώ τα πράγματα, δεν γνωρίζω τον κ. Τσουκαλά ποιός είναι, θεσμικά διαβάζω για τους γιατρούς της Λέρου και της Πάτμου οι οποίοι έχουν αντιδράσει και αντέδρασαν για ένα θέμα που αναδείξατε εσείς από το σταθμό μας, παρέλαβαν μία κούτα από την ΠΝΑΙ η οποία είχε μέσα 4 στολές , ένα κουτί μάσκες και γάντια και ακατάλληλα τεστ, όπως λένε οι ίδιοι. Και αντ’ αυτού υπήρξε η γνωστή απάντηση να λοιδορούνται άνθρωποι, να βγαίνουν σφυροδρέπανα θαρρείς και οι γιατροί απαγορεύεται να είναι ΚΚΕ και να έχουν τις δικές τους πεποιθήσεις. 

Όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να πει μια διαφορετική γνώμη που δεν τους αρέσει, είναι πάγια τακτική  τους, ισοπεδώνεται…

Επιπλέον, ο Μανώλης Γλυνός υπογράμμισε ότι “Σε άπειρα θέματα που τους έχουμε θέσει κι εμείς, απαντήσεις δε δίνονται ποτέ, απεναντίας με υβριστικό και χλευαστικό τρόπο και απαντήσεις άνευ ουσίας. Για να διαφημισθούν στο FB και να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς αποτέλεσμα. Αντί να στείλουν το σωστό υλικό που χρειάζονται οι γιατροί, αυτοί χλευάζουν. Είναι γνωστή η τακτική τους, αλλά κάποτε ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις. Πάντα γελοιοποιούνται κάποια πράγματα, πάντα εμείς είμαστε εκτός πραγματικότητας…”

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία” ανέφερε ότι από τις 4/11 απέστειλε επιστολή προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του οργάνου που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, το θέμα με τα δύο Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω και στη Λέρο, τα οποία όμως δεν μπήκαν στην ατζέντα των θεμάτων, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τις δύο τοπικές κοινωνίες, είπε καταλήγοντας.

 991 total views,  4 views today