Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν καθημερινά με κραυγή αγωνίας οι δήμαρχοι των ακριτικών μας νησιών, τονίζοντας ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή κρουσμάτων στα νησιά τους, αφού παραμένουν υγειονομικά αθωράκιστοι.

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, με επιστολή του προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, ζητά την απαγόρευση πάσης φύσεως μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά για να τεθούν αυτά σε εκούσια καραντίνα, μέχρι τη λήξη της εφιαλτικής λαίλαπας του covid19. Το ίδιο απαιτούν και αρκετοί άλλοι Δήμαρχοι των ακριτικών μας νησιών.

“Είμαστε υγειονομικά αθωράκιστοι κι επί ξύλου κρεμάμενοι, αφού μέχρι χθες δεν είχαμε στο νησί ούτε το υλικό για τα δείγματα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό”, δήλωσε στον sky ο δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, προσθέτοντας ότι “διανύοντας τις πιο κρίσιμες 15 μέρες για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πλέον δεν μας επιτρέπεται να εφησυχάζουμε ούτε μία στιγμή”. Ακόμη, ο κ. Ερωτόκριτος σημείωσε ότι “λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το Ιατρείο Κάσου δε διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά ούτε καν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στο νησί, αλλά και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς στο κέντρο, η ανησυχία είναι ακόμη εντονότερη”.

Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, αναζητεί εθελοντές για τη δομή κοινωνικής φροντίδας, καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων λόγω κορωνοϊού, για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους του νησιού, που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι κι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αποκατάσταση καταλληλότητας νερού στην Κάσο

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε και το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Ενημερώνουμε του κατοίκους του νησιού ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνιού, με την υπ’ αριθ 156/2020 απόφαση Δημάρχου συστήνεται Δημοτική υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
Αρμοδιότητες της επιτροπής αυτής είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν (αφορά την εξυπηρέτηση υγειονομικά ευπαθών ομάδων, υπερηλίκων, ανθρώπων που ζουν μόνοι και ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ) για την προμήθεια αγαθών και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης (κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ,αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων, αγορά τροφίμων), καθώς και στην εξυπηρέτηση από τις δημόσιες , δημοτικές
υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (πληρωμή λογαριασμών κ.α).
Παρακαλούνται οι κάτοικοι που χρήζουν άμεσης βοήθειας και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν να καλέσουν στο 2245041400 ώστε ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες . Ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι. Εθελοντές γιατην κοινωνική αυτή δράση που αφορά την παροχή βοηθείας κοινωνικά ευπαθών ατόμων, σύμφωνα με δήλωσή τους είναι οι κάτωθι :
Μαίρη Εμμ.Φραγκούλη, Γιώργος Μ. Ιερομόναχος, Μάρκος Γ. Ιερομόναχος, Μανόλης Μιχ.Ερωτοκριτος, Γιώργος Ερωτοκριτος, Μανόλης Σταματάκης, Νικήτας Καμπούρης Νικος Ι. Νικολάου, Νίκος Μαστρανδρέας και ο Νεκτάριος Σταματάκης.

 2,003 total views,  2 views today