Μ.Καμμά: Ο αγώνας για την κατασκευή νέου Γυμνασίου Λυκείου Τήλου θα συνεχιστεί

106

Συνάντηση με τη δήμαρχο της Τήλου κ. Μαρία Καμμά  Αλειφέρη είχαν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου της Τήλου. Τα παιδιά  ζητούν από τη δημοτική αρχή   να προχωρήσει τις  διαδικασίες  για την κατασκευή του σχολείου, ώστε να πάψουν να κάνουν μάθημα σε προκάτ κτίριο.

Όπως εξήγησε η δήμαρχος της Τήλου μιλώντας στον Sky σήμερα,  υπήρχε απόφαση από την εκκλησιαστική επιτροπή για την παραχώρηση του ακινήτου για την ανέγερση του σχολείου. Ωστόσο όπως τόνισε μετά άλλαξαν τα πράγματα.

Όπως είπε η δήμαρχος χθες έλαβε εξώδικο από την εκκλησιαστική επιτροπή που αναφέρει πως το προκάτ ακίνητο είναι κατάλληλο για σχολείο.

«Χθες λάβαμε εξώδικο που λέει πως το ΠΡΟΚΑΤ είναι  κατάλληλο.  Εμείς έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα που δείχνουν πως έχει ενταχθεί το έργο  κατασκευής του  νέου σχολείου έχει ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ και η κατασκευή του  γηπέδου Βόλει,  στο πρόγραμμα Φιλόδημος «Δεν υπάρχει ακίνητο άλλο  για να καλύπτει τις ανάγκες ψάξαμε για αυτό.Τα παιδιά ζήτησαν όλα τα έγγραφα και τους τα δώσαμε.  Μας είπαν πως θα κάνουν μια συνάντηση με την εκκλησιαστική  επιτροπή και θα προκαλέσουν κοινή συνάντηση των δύο φορέων.  Από μια πλευρά  χαίρομαι  που λαμβάνουν αυτές τις  πρωτοβουλίες.  Είναι ένα θέμα που με λυπεί πάρα πολύ», δήλωσε.

Η δήμαρχος περιέγραψε  και την αγωνία που πέρασε όταν άναψε φωτιά στο προκάτ κτίριο.

« Φαντάζεστε την αγωνία μας όταν πριν  τέσσερα πέντε χρόνια μετά από βραχυκύκλωμα  έπιασε φωτιά το προκάτ. Αυτό έγινε γιατί μπήκε νερό παρά το γεγονός ότι το έχουμε μονώσει πέντε φορές. Μας στεναχώρησε το εξώδικο που λέει πως η προκατ κατασκευή είναι καλή και δεν χρειάζεται νέο σχολείο. Συναντηθήκαμε και με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης όπου υπαγόμαστε για το θέμα και  μας είπε να τα βρούμε μεταξύ μας.  Από τα παιδιά ζήτησα συγνώμη και έδωσα τη διαβεβαίωση πως ο αγώνας το έργο αυτό θα συνεχιστεί», είπε η δήμαρχος της Τήλου.

Ακούστε τα ηχητικά εδώ: