Για τη δομή μεταναστών στη Λέρο ο καυγάς μεταξύ του Δημάρχου Μιχάλη Κόλια και του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεμέλαρου.

Για το Δήμο, οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατασκευή της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών, ενώ ο κ. Θεμέλαρος, που έλκει την καταγωγή του από το νησί, βρήκε όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, κοινό έδαφος προκειμένου να εξαπολύσει λάσπη και να διχάσει τη λεριακή κοινωνία, αντί να ενωθεί και να διαμαρτυρηθεί μαζί τους.

Για τον κ. Κόλλια, ο συμπατριώτης του κ. Θεμέλαρος με υστεροβουλία και ανευθυνότητα είναι αυτός που συνυπογράφει για την κατασκευή του νέου κέντρου 64 στρεμμάτων, αφού δέχθηκε τη θέση στην Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας Λέρου, με την απόφαση η οποία αφορά στο σχεδιασμό της διαδικασίας για την οριστική διακοπή λειτουργίας της δομής, την κατασκευή νέας και τη μεταφορά του πληθυσμού.

Μάλιστα ως προς τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο Δήμαρχος του νησιού υποστήριξε πως πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η προάσπιση των συμφερόντων του νησιού.

“Πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση και των τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση μεταφορά προσφύγων ή μεταναστών είτε από άλλα νησιά, είτε από την ηπειρωτική χώρα. Η Λέρος δε θα γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών”, δήλωσε στον sky ο κ. Κόλιας.

 1,044 total views,  2 views today