«Με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα χάθηκαν τέσσερα καλοκαίρια για τα υδροπλάνα και θα χαθεί και πέμπτο» δηλώνει  Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα υδατοδρόμια:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι παρέλαβε έτοιμο ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσουν, επιτέλους, να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια, αλλά και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων, πάγωσε κάθε σχετική διαδικασία που είχε ξεκινήσει.
Μετά από τέσσερα, σχεδόν, χαμένα χρόνια και στο τέλος της θητείας της, έφερε ένα νέο σχέδιο νόμου, το οποίο, όμως, έχει σειρά προβληματικών διατάξεων όπως η διάταξη με την οποία η άδεια ίδρυσης εκδίδεται υποχρεωτικά στο όνομα ΟΤΑ ή Λιμενικού Ταμείου ή Οργανισμού Λιμένος ή Φορέα ή Υπηρεσία του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η οποία εμποδίζει τη λειτουργία ιδιωτικών υδατοδρομίων που θα μπορούσε να αποφέρει δημόσια έσοδα.

Σε κάθε περίπτωση, με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα χάθηκαν τέσσερα καλοκαίρια για τα υδροπλάνα και πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί και πέμπτο».

 128 total views,  2 views today