Τις  παράνομες κατασκευές στο δυτικό άκρο της παραλίας του Καλού Λιβαδιού θέλησε να ξηλώσει η δημοτική αρχή Μυκόνου για να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και βρέθηκε αντιμέτωπη  με τη δικαιοσύνη αφού μηνύθηκε.

Η μήνυση όπως ανέφερε με ανάρτηση  του  ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Λυριστής υπεβλήθη από την εταιρεία που κάνει την επένδυση στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Η εταιρία αποφάσισε να μηνύσει τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που παρευρέθηκαν στο σημείο. Κακώς.  Θα έπρεπε η εταιρία να μηνύσει και όλους εμάς. Κάθε Μυκονιάτη και Μυκονιάτισσα που αντιστάθηκε και διαδήλωσε για το κοινό όφελος της κοινωνίας μας», υπογράμμισε ο κ. Λυριστής.

Η σύγκρουση είναι μια μορφή πολιτικής που απαιτεί τη ρήξη, συνάμα όμως υπάρχουν και συνέπειες. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ξηλώσει χθες τα ξημερώματα τις παράνομες κατασκευές στο δυτικό άκρο της παραλίας του Καλού Λιβαδιού, αναντίρρητα αποτέλεσε επιθυμία της πλειοψηφίας των Μυκονιατών.

Η εταιρία αποφάσισε να μηνύσει τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που παρευρέθηκαν στο σημείο. Κακώς.  Θα έπρεπε η εταιρία να μηνύσει και όλους εμάς.

Κάθε Μυκονιάτη και Μυκονιάτισσα που αντιστάθηκε και διαδήλωσε για το κοινό όφελος της κοινωνίας μας.

Κάθε παιδί που θέλει να κάνει το μπάνιο του στην παραλία.Κάθε γονιό που θέλει να σταθμεύσει δίπλα στην αμμουδιά, όπως το έκανε για δεκαετίες. Κάθε πολίτη που θέλει να σταθεί στο πεζούλι και να απολαύσει τον ορίζοντα του πελάγους.

Πρέπει η εταιρία να μηνύσει όλους εμάς: Με την βαρύτατη κατηγορία να θέλουμε να ζούμε κι εμείς στη Μύκονο το καλοκαίρι, μαζί με τους επισκέπτες.  Κι εκεί, είμαστε ομόφωνα ένοχοι.Είμαι ανοιχτά στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, -δίχως να κρύβομαι- η οποία μηνύεται από αλαζόνες επιχειρηματίες που έρχονται στο νησί μας για να μας υποδείξουν (!) πως θα γίνει πιο όμορφο στο μάτι του επισκέπτη.

Παράλληλα ζητώ από το όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, (στο οποίο είμαι μέλος παρά τη στεναχώρια ορισμένων) να εκφράσει με απόφαση την αμέριστη συμπαράσταση προς τους μηνυόμενους Αντιδημάρχους και Δήμαρχο.

Με εκτίμηση,

Μηνάς Λυριστής

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

ΠΕ Μυκόνου

 

 492 total views,  2 views today