Μ. Μαρκόπουλος: Είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη της σεζόν

112

Έτοιμα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου, για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν που θα ξεκινήσει  στις  11 Μαρτίου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  σήμερα ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ.Μανώλης Μαρκόπουλος.

«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι πριν από ένα χρόνο . Είναι θετικό που ξεκινάει νωρίς η σεζόν. Πρέπει  να αρχίσουμε  ως ώριμος και βιώσιμος προορισμός να βλέπουμε και τα ποιοτικά στοιχεία. Είναι καλή η ποσότητα αλλά δεν θα πρέπει να είναι το μόνο που θα μας απασχολεί. Με βρίσκει αντίθετο η αριθμολαγνεία που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία.

«Πρέπει να σταθμίζουμε και ποιοτικούς παραμέτρους.Ξεπεράσαμε τον κορονοϊό , τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά . Να δούμε πως διαμορφώνουμε το τουριστικό μέλλον της χώρας πως συσχετίζουμε τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους εργαζόμενους. Μόνο οι αριθμοί των αφίξεων  δεν  δείχνουν  όλη την εικόνα», δήλωσε

Σε ερώτηση για το θέμα της έλλειψης προσωπικού ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου δήλωσε πως η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρσι.

«Είμαστε καλύτερα από πέρσι. Όχι  γιατί έχει γίνει κάτι από την πλευρά της πολιτείας αλλά γιατί έχουν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα για την  προετοιμασία από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Με όπλο την τοπική σύμβαση πολλοί δημιούργησαν υποδομές. Μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ενοικιάζουν καταλύματα για τη στέγαση των εργαζομένων.Τα δωμάτια προσωπικού  μπορεί  να έχουν αυξηθεί κατά   30 με 40% φέτος. Επίσης έχουν αναπτυχθεί στις μονάδες τμήματα ανθρώπινου δυναμικού  και δουλεύουν στους τομείς της εκπαίδευσης. Θα είμαστε σε  πολύ σημείο και θα έχουμε περισσότερο προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.  Θα είμαστε συνολικά σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι πέρσι.

Θα καταφέρουμε στην  αιχμή της σεζόν  να έχουμε ένα καλό αριθμό προσλήψεων.Αυτό θα δείξει αν οι ενέργειες που κάναμε  από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου έπιασαν τόπο» .

Σε ερώτηση για την έναρξη της σεζόν δήλωσε πως  είναι για τις 11 Μαρτίου.

«Οι πρώτες αφίξεις απορροφούνται από τα ήδη ανοικτά ξενοδοχεία.Τα εποχιακή λειτουργίας ξενοδοχεία θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα των Καθολικών  και μετά το Μάιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
Ρόδου για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

 Στο θέμα των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ αναφέρθηκε  μιλώντας στον Sky την ώρα της συνέντευξης του κ. Κουνάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

«Εδώ και πάρα πολλούς μήνες επαναφέρουμε το θέμα του ΦΠΑ  . Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα  για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων   μας και το προσωπικό μας. Όπως λέω τρέχουμε σε ένα κουλουάρ στίβου με βαρίδια στα πόδια ενώ άλλοι ανταγωνιστές μας έχουν φτερά.Μας  πάει πίσω όλο αυτό. Αυτό που θα έλεγα στον κ. Γεωργιάδη να κάνει μια λίστα στο σούπερ μάρκετ  και να κάνει αγορές από καταστήματα της Αθήνας και  από τα Σούπερ Μάρκετ της Ρόδο μήπως έτσι καταλάβει , τι θα  πει κόστος μεταφοράς νησιωτική πολιτική και την ανάγκη για διαφορετικό ΦΠΑ  στα νησιά μας», δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ.Μανώλης Μαρκόπουλος.

Ο  κ.Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις πολυάριθμες  παρεμβάσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ όπως και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας.

«Ο κ.Πάππου πάντα σε όλους τους κυβερνητικούς φορείς θέτει το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μαρκόπουλου εδώ: