Σε πολύ καλό δρόμο είναι η τουριστική κίνηση καθώς υπάρχει ζήτηση για τη Ρόδο όπως δήλωσε στον Sky o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

«Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο.  Όπως   είχαμε προβλέψει από το χειμώνα σχεδόν στην πλειοψηφία τους τα ξενοδοχεία του νησιού είναι ανοικτά. Λειτουργεί δηλαδή,  το 92% των μονάδων του νησιού. Κάποια ανοίγουν και σήμερα με το  άνοιγμα ουσιαστικά της Βρετανικής αγοράς»,  τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία που δεν έχουν καλές πληρότητες καθώς  οι πελάτες τους προέρχονται από την Βρετανική και την Σκανδιναβική αγορά.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως στην αύξηση της κίνησης βοήθησε το γεγονός ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία ήταν στις πρώτες επιλογές των Βορειοευρωπαίων για διακοπές.

«Αυτό μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε», είπε.

Ωστόσο η αύξηση των  κρουσμάτων του κορονοϊού φέρνει όπως είπε κάποια σύννεφα.

«Θα είναι κρίμα να καταστραφεί αυτό που πάει να δημιουργηθεί δηλαδή να έχουμε μια αξιοπρεπή σεζόν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.  Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Εδώ ζούμε μόνο από τον τουρισμό και η οικονομία μας από αυτόν εξαρτάται. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε  στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τόνισε πως με ψυχραιμία και σύνεση πρέπει οι πολίτες να πεισθούν για να κάνουν το εμβόλιο.

«Ο κόσμος έχει άγνοια και επηρεάζεται από κάποια στερεότυπα που δεν έχουν βάση.  Χρειάζεται σωστή  ενημέρωση για να αρθούν οι αμφιβολίες των πολιτών και να πράξουν αυτά που πρέπει», είπε.

Έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της  Ρόδου

Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε και για  την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Ρόδου.

«Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ειδικά στις ειδικότητες του housekeeping  και Β και Γ Μάγειρες σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού μας. Συνάδελφοι μου ζητούν προσωπικού και το βλέπω και αγγελίες που δημοσιεύονται.  Αυτό δίνει και το στίγμα στον τομέα απασχόλησης  καθώς οι νέοι φαίνεται πως  έχουν αποσυνδεθεί από την αγορά εργασίας. Πολλοί προτιμούν θέσεις εύκολες στο δημόσιο ώστε να μην ζορίζονται παρά το γεγονός ότι στα ξενοδοχεία  οι μισθοί είναι υψηλοί», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με τους μισθούς που πραγματικά λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού

«Η μεγάλη πλειοψηφία των σοβαρών εταιρειών στη Ρόδο ναι δίνει υψηλούς μισθούς στους εργαζόμενους . Μπορεί κάποιοι να λειτουργούν διαφορετικά.  Σας μεταφέρω τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων».

 

 

 927 total views,  10 views today