Μ.Σαββής: Με το Νεκτάριο Σαντορινιό συμπορευθήκαμε και στην πολιτική και πήρα πολλά από εκείνον

116

Για την προσωπικότητα και το έργο του βουλευτή και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε σήμερα στον Sky ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής.

«Σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται. Οφείλουμε όλοι να συνοδεύσουμε το Νεκτάριο Σαντορινιό στην τελευταία του κατοικία  στο μακρινό ταξίδι που η μοίρα διάλεξε να τον οδηγήσει από μικρή ηλικία» δήλωσε ο κ Σαββής.

Αναφερόμενος στο πότε γνώρισε τον Νεκτάριο Σαντορινιό γύρισε το χρόνο πολύ πίσω όταν ήταν αντιδήμαρχος στο Δήμο Ρόδου.

«Το Νεκτάριο Σαντορινιό τον γνώρισα  όταν πρωτοδιορίστηκε στο δήμο Ρόδου μαζί με τον κ.Αντώνη Γονιδάκη στη Διεύθυνση Προγραμματισμού. Δήμαρχος ήταν ο κ.Γιώργος  Γιαννόπουλος και εγώ ήμουν αντιδήμαρχος.  Ήταν το δίδυμο της Διεύθυνσης Προγραματισμού  που προσέφερε πολλά. Ο Νεκτάριος ήταν από τους στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας.  Πρέπει να ομολογήσω πως συμπορευθήκαμε  ως σύντροφοι στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και  είχαμε την αγωνία  να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Σαββής.

« Η συμπόρευση  μας τόσο στο Δήμο Ρόδου και έξω ως φίλοι άφησε τα σημάδια της στη δική μου συμπεριφορά και δράση στην ενασχόληση με τα κοινά. Ήταν πολλά τα θέματα για τα οποία συζητούσαμε. Συμφωνούσαμε διαφωνούσαμε και ταυτόχρονα ξέραμε και οι δύο ότι αναζητούσαμε το  καλύτερο. Καλό Παράδεισο  να έχει  και ελαφρύ το χώρα που θα σκεπάσει το φίλο μου Νεκτάριο», είπε.

«Μέσα από τη συμπόρευση μας πήρα πολλά από το Νεκτάριο  Σαντορινιό. Συζήτησα πολλά  και πήρα πολλά από εκείνον.  Συμφωνούσαμε και διαφωνούσαμε σε πολλά . Η αγωνία μας ήταν να προσφέρουμε κάτι», τόνισε.

«Να ξεχάσω τις συζητήσεις για το ΧΥΤΑ για τις εντάξεις έργων  ανάπλασης της πόλης;  Ξεκινήσαμε να υλοποιήσουμε με το Νεκτάριο τη μελέτη για την επισκευή της Ροδιακής Έπαυλης.Τις τελευταίες ημέρες ανακαλύψαμε ότι  δεν ήταν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Είχε λήξει η προθεσμία για την παραχώρηση που είχε γίνει  επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Βενετοκλή πριν από  μερικά χρόνια. Ζήσαμε όλοι τα τελευταία δέκα χρόνια  τον κυκεώνα για να παραχωρηθεί ξανά στο Δήμο Ρόδου . Οι μελέτες ήταν έτοιμες από το 2011 και το 2012 .  Σταμάτησε  το θέμα  χάρη σε μια γραφειοκρατική διαδικασία.  Δεν είναι μόνο αυτό είναι τόσα  άλλα με τα οποία ασχολήθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός», είπε ο κ. Σαββής.

Σε ερώτηση για το πώς θα πορευθεί από εδώ και  πέρα ο κ. Σαββής δήλωσε:

« Η κοινωνία ψάχνει να βρει τον προγραμματικό  λόγο και την αντιπολίτευση που πρέπει να ασκηθεί αλλά και  τη διαφάνεια παντού. Σε αυτή την αναζήτηση θα συμμετέχω και εγώ όπως και κάθε ενεργός πολίτης είτε ανήκει στην παράταξη ή όχι. Τονίζω ξανά πως η ανάγκη για θετική αλλαγή στο δήμο υφίσταται . Θα συνεχίσω να διατυπώνω απόψεις και ως ενεργός πολίτης να αναζητώ την αλήθεια για τη διαχείριση  των πόρων σε οικονομικό επίπεδο το αν  κυριαρχεί η μικροπολιτική και άλλα ζητήματα».