Μ. Σαββής : Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στη νέα παράταξη, αλλά λευκή επιταγή δεν δίνω

190

Για την στάση που τηρεί αλλά και την κριτική που ασκεί, ως ενεργός πολίτης με αφορμή, τη μέχρι τώρα πορεία του στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε στον Sky σήμερα ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ.Μανώλης Σαββής.

Αναφέρθηκε και στη νέα παράταξη της οποίας ηγείται ο κ. Σάββας Διακοσταματιου υπογραμμίζοντας πως  συνεχίζει να συμμετέχει, αλλά αναμένει να δει και τις επόμενες κινήσεις δηλαδή τα σχέδια και τον προγραμματικό λόγο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δίνει λευκή επιταγή όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη όπως είπε.

Ξεκαθάρισε δε πως πάσα κατεύθυνση πως δεν μετέχει στη συγκρότηση κάποιας άλλης παράταξης για το Δήμο Ρόδου και πως δεν θα ενταχθεί στην παράταξη του νυν δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη ξεκίνησε με αφορμή το  άρθρο που έγραψε  για τη Ρόδο.

« Ως ενεργός πολίτης καταθέτω τις προτάσεις μου. Για την αειφόρο ανάπτυξη ακούμε υπερβολές χωρίς να έχει  κάνει τίποτε.Τα καλά αποτελέσματα του 22 στον τουρισμό  δεν  μας εξασφαλίζουν μακροχρόνια καλά αποτελέσματα»δήλωσε . Μίλησε ο  κ. Σαββής για τον πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και τους ΧΥΤΑ σε Νότια Ρόδο και Βόρειο τρίγωνο.

Σε ερώτηση για αυτό που δήλωσε χθες περί εξόδου από την παράταξη όσων δεν συμφωνούν στον Sky  ο κ. Διακοσταματίού είπε:

«Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έγινε  μια διαδικασία εντός της παρατάξεως. Όμως ήταν το ξεκίνημα που σημάνει πως μετά τη διαδικασία πρέπει να προχωρήσει η παράταξη σε συγκεκριμένες κινήσεις. Την κύρια  ευθύνη έχει ο κ. Διακοσταμαστίου. Παραμένω ενεργός πολίτης και συμμετέχω σε αυτή τη διαμόρφωση. Είναι όμως υπό διαμόρφωση όλο  αυτό, δεν σημαίνει πως δώσαμε λευκή επιταγή. Δεν θα πρέπει να παρακολουθούμε και να επικυρώνουμε ;  Να δούμε την πρόταση την διεύρυνση τις απόψεις που εκφράζονται και πράττουμε . Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των πολιτών και ως προς τον προγραμματικό λόγο. Δεν θέλω να είμαι απών από αυτή τη διαδικασία».

Για τα περί εξόδων των διαφωνούντων είπε πως αν εννοεί τον ίδιο ο κ. Διακοσταματίου να το ξεκαθαρίσει ευθέως.

Ο κ.Σαββής ξεκαθάρισε πως δεν μετέχει στη διαδικασία συγκρότησης άλλων δημοτικών παρατάξεων και πως δεν εντάσσεται στο συνδυασμό του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Ακούστε το ηχητικό εδώ: