Μ. Σταματιάδης: Η διακοπή του δρομολογίου Χάλκη- Καμείρου Σκάλας μας βάζει σε κίνδυνο

104

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την δημοτική αρχή Χάλκης τα βάζει για άλλη μια φορά η παράταξη της μειοψηφία στο νησί με αφορμή τη διακοπή του δρομολογίου  της Καμείρου
Σκάλας. Αναφέρεται επίσης σε νέο περιστατικό ασθενούς που μεταφέρθηκε στη Ρόδο με σκάφος του Λιμενικού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας κ. Μ. Σταματιάδης αναφέρονται τα εξής:

Μετά το θλιβερό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, που κόστισε τη ζωή ενός συμπατριώτη μας, σήμερα είχαμε δεύτερο σοβαρό επεισόδιο με έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος παρουσίασε έντονα συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο Ρόδου. Και πάλι λόγω της έλλειψης του επιδοτούμενου πλοίου της γραμμής Καμείρου σκάλας-Χάλκης, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο απέστειλε σκάφος του, από το λιμάνι της Ρόδου, για να παραλάβει τον ασθενή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την καθυστέρηση της μεταφοράς του ασθενούς.

Τελικά κατάντησαν οι κάτοικοι της Χάλκης, όταν συμβαίνει ένα σοβαρό ιατρικό περιστατικό, να κάνουν το σταυρό τους για να προλάβει να μεταφερθεί έγκαιρα στην Ρόδο ο ασθενής, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην βοήθεια του Θεού.

Κατά τα άλλα συνεχίζει να είναι άφαντος ο Υπουργός και το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε σχέση με το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη διακοπή της συγκοινωνιακής γραμμής Καμείρου σκάλας – Χάλκης, που έχει αναστατώσει κυριολεκτικά τους κατοίκους του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί και η απάθεια και η ανικανότητα της << ωραίας  κοιμισμένης >> δημοτικής αρχής του κυρίου Α. Φραγκάκη, που παρακολουθεί όλη αυτή την απαράδεκτη, εξαιρετικά επικίνδυνη και αυθαίρετη διακοπή της συγκοινωνιακής γραμμής Καμείρου σκάλας – Χάλκης, λες και βλέπει στην τηλεόραση επεισόδια σήριαλ με έντονο σασπένς,  δημοσιεύοντας ποιήματα του Καβάφη (!!!) και φωτογραφίες από ωραία τοπία (!!!).

Επιτέλους κύριοι, η πολιτεία πληρώνει μεγάλα ποσά, ώστε τέτοιου είδους απαραίτητες συγκοινωνιακές γραμμές, να λειτουργούν καθόλη την διάρκεια του έτους, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας και όχι να διακόπτονται όπως αυθαίρετα αποφασίζουν ορισμένοι, την ίδια ώρα που οι δημόσιοι λειτουργοί κοιμούνται.