Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, γύρω από την κεντρική πολιτική σκηνή σε συνάρτηση με το μέτωπο της πανδημίας, μίλησε σήμερα στον sky και τον Τώνη Μαρτίνη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων η φθορά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ από την άλλη υπάρχει ένας απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ τόνισε:

Είθισται στις κρίσεις να υπάρχει μία ευρύτερη συσπείρωση γύρω από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Όμως δυστυχώς μετά το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας, βλέπουμε ότι η συσσώρευση πλέον κυβερνητικών λαθών και κακοδιαχείρισης ως προς το ζήτημα αυτό, όχι μόνο στο υγειονομικό σκέλος, αλλά και στο σκέλος των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης όντως διαμορφώνει νέα δεδομένα. Τα νέα δεδομένα όμως αυτά, δε μπορούν να αποτυπωθούν τουλάχιστον σε επίπεδο κοινωνικών συσχετισμών όσο ακόμη θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση και το λέω αυτό, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή το πρώτο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσουμε και να φύγουμε πέρα από τους κινδύνους της πανδημίας, κάτι που δυστυχώς ακόμη δεν είναι ορατό.

Εκτιμώ ότι αμέσως μετά, θα αξιολογήσει τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα. Θα αξιολογήσει τη στάση του καθενός και με βάση αυτό, θα μας επανατοποθετήσει όλους.

Σε αυτή την επανατοποθέτηση, εκτιμώ ότι η κυβερνητική φθορά θα είναι σαφής και θα εδράζεται και στις δικές της ευθύνες, θα έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι παντελώς απαξιωμένος, ακόμη και να επιτελέσει το ρόλο της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτό ακριβώς γιατί είναι παγιδευμένος στο πλαίσιο των δικών του ιδεοληψιών, χωρίς καν να έχει αποφασίσει τι και ποιόν θέλει να εκφράσει στο πολιτικό μας σύστημα.

Υπάρχει ένα πολιτικό κενό το οποίο ευελπιστούμε εμείς ως ΚΙΝΑΛ μέσα από μία στάση συνεπή, μέσα από μία στάση επιμονής κι υπομονής, πάντα με παραγωγικό πολιτικό λόγο και τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις, ειδικά αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ότι αυτή η στάση θα ανταμειφθεί. Κι αυτό εκτιμώ ότι μπορεί να αποτυπωθεί σιγά -σιγά και στους κοινωνικούς και στους πολιτικούς σχηματισμούς το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει ένα πλαίσιο τηλεπεριοδειών το ΚΙΝΑΛ, που αφορά την παρουσίαση του κόμματος ως προς το σκέλος της οικονομίας και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά μαζί και αυτό του ΕΣΠΑ με ορίζοντα το 2027.

“Τα μηνύματα που παίρνουμε από όλο αυτό το πλαίσιο επαφών όχι μόνο με κομματικά στελέχη, αλλά και ευρύτερα και το σημαντικότερο με τοπικούς φορείς των κοινωνιών. Επίσης υπάρχουν κάποιοι που αποδεσμεύθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας την πολιτική που ακολούθησε. Βλέποντας την αποδοχή των θέσεων μας, επιβεβαιώνεται η στρατηγική της αυτόνομης πορείας, αλλά και του χρήσιμου πόλου της αντιπολίτευσης. Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε επί τάπητος συγκεκριμένα θέματα όπως π.χ. τον τουρισμό κάθε περιοχής, όπως της Ρόδου, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της οικονομίας”, σημείωσε καταλήγοντας.

 353 total views,  2 views today