«Κάποιοι μετατρέπουν την Κω σε Μόρια για να έχουν την ησυχία τους άλ-λες περιοχές, άλλα νησιά.Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευ-σης από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει νέα δομή στην Κω. Η κεντρική εξουσία πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα: ότι έχει την Κω απέναντι της»

Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Όλοι οι πολίτες αντιλήφθηκαν πλέον τις εξαρτήσεις αλλά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά ( ο οποίος απλά είναι ο μπροστινός) για το μεταναστευτικό.

Αρνήθηκαν να ζητήσουν το κλείσιμο του hot spot στο Πυλί, γιατί πολύ απλά ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας του. Άλλωστε αυτοί που έχουν αφήσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο hot spot αποτελούν επίλεκτα μέλη ή συνιστώσες της δημοτικής αρχής.

Στην ίδια γραμμή και η κ. Ρούφα που δεν είχε το θάρρος να υιοθετήσει ούτε την πρόταση της συμβούλου της κ. Κάννη που ζήτησε απομάκρυνση από το Πυλί της δομής….
Στο Πυλί δημιουργείται μια Νέα Μόρια. Κανείς δεν θα μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε, ότι δεν κατάλαβε ότι δεν τον είχαμε προειδοποιήσει.

Η απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο, με τη Δύναμη Αλλαγής και τη Λαϊκή Συσπείρωση να καταψηφίζουν, είναι αποκα-λυπτική της άγνοιας των δεδομένων και των κινδύνων που έχουν κάποιοι.

Η απόφαση μιλάει για ανοιχτή και ελεγχόμενη δομή. Όσο ελεγχόμενη είναι και η Μόρια, το νέο κέντρο που δημιουργείται στο Πυλί λένε ότι θα είναι χωρητικότητας 2.800 ατόμων. Όταν δε λίγο καιρό θα έχει 10.000 άτομα, να δούμε που θα πάνε να κρυφτούν κάποιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η απόφαση μιλάει για άμεση και γενναία αποσυμφόρηση. Εδώ γελάνε. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι για να υπάρξει αποσυμφόρηση πρέπει πρώτον να γίνονται επαναπροωθήσεις ( που δεν γίνονται) και δεύτερον να γίνει μεταφορά στην ενδοχώρα ( που ούτε αυτό πρόκειται να γίνει).

Η απόφαση ζητά να υπάρξουν δομές υγείας και να ανακουφιστεί το νοσο-κομείο της Κω.
Όσο έχει ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο άλλο τόσο θα δημιουργη-θούν δομές υγείας στο hot spot.

Άλλωστε όλοι θυμούνται το κοντέινερ που έφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση για να στεγάσει γιατρούς στο hot spot και κινδυνευσε να το παρει η θάλασσα στο λιμάνι όπου είχε εγκαταληφθει επί εβδομάδες ολόκληρες.
O κ.Νικηταράς ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση και αφού αποδέχθηκε και νομιμοποίησε τη λειτουργία του hot spot στο Πυλί, δήλωσε ότι ‘’Παλεύουμε και διεκδικούμε να φύγει η Κως από τον χάρτη του μεταναστευτικού΄΄

Κάποιοι μετατρέπουν την Κω σε Μόρια για να έχουν την ησυχία τους άλλες περιοχές, άλλα νησιά.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης από τη στιγμή που η κυ-βέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει νέα δομή στην Κω. Η κεντρική εξουσία πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα: ότι έχει την Κω απέναντι της.

 246 total views,  2 views today