Νέα στοιχεία για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελλόριζο

642

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που πήγαν στο ακριτικό νησί, αλλά και άνδρες της ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από το drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Αναστάτωση είχε προκαλέσει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Καστελόριζο, η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά βουνού στο νησί, με κόκκινες μπογιές.

Σύμφωνα με το MEGA, αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που πήγαν στο ακριτικό νησί, αλλά και άνδρες της ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από το drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο νησί δεν υπήρξε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε drone πάνω από το νησί, από τα μεγάφωνα του οποίου μάλιστα ακούγονταν τουρκικά εμβατήρια.

Πριν καλά καλά καταλάβουν κάτοικοι και Αρχές τι συνέβαινε το drone εξαφανίστηκε. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό και από πού προήλθε το drone και αν αυτό πέταξε από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό για ψυχολογικούς λόγους, ή το πέταξε κάποιος επισκέπτης του νησιού.

Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό KARAR.tv έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται από την είσοδο στο λιμάνι.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από το βίντεο, η ελληνική σημαία φαίνεται ότι έχει βαφτεί με κόκκινο μπογιά, ενώ άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο drone, είναι εκείνο που εμφανίστηκε και έπαιζε τουρκικά εμβατήρια. Σχετικά με την μπογιά στη σημαία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έπεσε από το drone αλλά από ανθρώπινο χέρι.

Το τουρκικό drone απογειώθηκε από το Κας από τα ηχεία του άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας και σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού που μίλησε στον ANT1, το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου 5 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα.